Anmeldelse: Christina Aguilera - «Liberation»

Frihet, likhet og vokalonani

Viktige budskap som drukner i musikalske klisjeer.

Foto: RCA
Foto: RCA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Du vet vi lever i en rar verden når bilder av kjente kvinner uten sminke bokstavelig talt resulterer i avisoverskrifter. For Christina Aguilera handlet hennes «naturlige» mars-cover» for Paper Magazines «Transformation Issue» likevel om mer enn eksponeringen av et ansikt hun i alle år hadde skjult under tunge lag med maskara, kraftig leppestift og enorme løsvipper.

I en amerikansk musikkindustri preget av full kjønnsrevolusjon, fortsetter superstjerna nå hvor hun slapp på det definerende selvaksept-anthemet «Beautiful» i 2002. Oppgitt og klar for en forandring.

Tittelen til «Liberation» – 37-åringens første album siden hun tok en pause fra egen musikk for å fokusere på mentorrollen i tv-programmet «The Voice» – staver det ut med store bokstaver, og nok et bilde av sangeren slik gud (samt en og annen plastisk kirurg) skapte henne.

«Where are you?» åpner skivas innledende tittelspor, og sender Aguilera ut på søken etter «Maria» (hennes eget mellomnavn) – en fri og ukuelig side av seg selv hun etter hvert mistet kontakt med. Det ventileres («How was I supposed to know? / That it would cost my soul») kraftig over en lett gjenkjennelig Kanye West-beat, før hun beveger seg inn i full vrengt vokal-modus på Anderson. Paak-produserte «Sick Of Sittin’». Et oppgjør med senere års trygge rolle på tv-skjermen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer