Frihet uten ansvar

Mandag oppdaget et reportasjeteam fra Dagbladet den kokaindømte Stina Brendemo Hagen (20) på en kafé i Oslo.

RØMTE: Stina Brendemo Hagen rømte fra fengsel i Bolivia og går fri og frank rundt i Norge. Er det uproblematisk? 
Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix
RØMTE: Stina Brendemo Hagen rømte fra fengsel i Bolivia og går fri og frank rundt i Norge. Er det uproblematisk? Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hagen, som kom tilbake til Norge for en snau måned siden etter å ha rømt fra en fengselsdom i Bolivia, ville ikke snakke med avisas medarbeidere.

Det ble lettere å forstå tirsdag da hovedoppslaget i NRK var at TVNorge i neste uke viser den dramatiske flukten. På den måten fikk NRK en nyhet og TVNorge enorm PR for dokumentaren sin.

Jonas Forsang som var med på deler av turen, har tidligere skrevet en reportasje om flukten i det nå nedlagte mannebladet Alfa. Han er også involvert i TVNorge-produksjonen.

Her skal vi få beretningen om ei lyshåret (under flukten mørkhåret) norsk jente som kort etter at hun blir løslatt mot en kausjon på 350 000 kroner rømmer Bolivia etter å ha sonet tre år for å ha deltatt i forsøk på å smugle 22 kilo kokain ut av landet. Ved hjelp av finansiering fra en norsk milliardær, to leiesoldater og en norsk reporter får vi altså se og høre om den dramatiske flukten til Brendemo Hagen og hennes knapt ett år gamle sønn, med fly over Andesfjellene og gjennom Amazonas-jungelen med båt og på moped. Uten norsk pass tar hun seg til Brasil, der hun nektes norsk nødpass, men likevel dukker opp i Norge 24. oktober.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer