PÅ KARL JOHAN: Tyske styrker rykker inn i Oslo 9. april 1940.  Foto: Krigsarkivet / NTB Scanpix
PÅ KARL JOHAN: Tyske styrker rykker inn i Oslo 9. april 1940.  Foto: Krigsarkivet / NTB ScanpixVis mer

Debatt: Forsvaret

Friheten vår er ikke gratis

Regjeringen viser en naivitet som kan koste vårt samfunn dyrt.

Meninger

Du forsvarer ikke et land med en alt for liten hær. Heller ikke med et heimevern uten ammunisjon, et sjøforsvar som ikke kan seile eller et luftforsvar som ikke kan fly. Vi trenger noe som fungerer for å verne vår frihet. Og friheten, den kommer ikke gratis.

Vemund Wik
Vemund Wik Vis mer

Vi lever i en verden i endring, der nye utfordringer kommer til å sette press på Norge. Hvis vi ser mot både øst og vest kan vi se at våre allierte og naboer ruster opp sine styrker for å verne om sin sikkerhet.

Her hjemme i vårt lille, varme hjørne gjør vi det motsatte.

Er det én ting som burde være en førsteprioritet for en stat, så er det det å kunne verne om de verdiene, tankesettene og friheten et land innehar. Vi trenger en livsforsikring, men når regjeringen velger å si opp vår livsforsikring, i den troen på at faren aldri kommer til å ramme oss, viser de en naivitet som kan koste vårt samfunn dyrt.

Vi bør alle forstå at friheten ikke kommer gratis og at den må vernes kontinuerlig.

Vi må forstå at våre egne har gitt sitt liv for at vi kan leve, tro og tenke slik vi gjør i dag. Vi må forstå at vi må være klare for å ta opp kampen for vår egen frihet i enhver tid.

Vi skal forsvare vårt land med en hær og et heimevern klare for kamp. Med et sjøforsvar som skal seile land og strand og med et luftforsvar som skal fly ifra øst og vest. Det gjøres ved at du og jeg forstår at friheten ikke er gratis, og at den heller ikke er en selvfølge.

Det er vårt ansvar å ta opp kampen for det vi tror på.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen! Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukas viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag.