Frihetens pris

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

EN TENDENSIØS

gjennomgang av spansk presse har fått enkelte norske medier til å hevde at spanjolene mener Märtha Louises kjole var «den mest vulgære» man kunne se i bryllupet lørdag. Først, er det sant? El País gjenga ikke ett, men to bilder av norske kongelige, og var langt mer positive i omtalen av Märtha Louises kjole, og da særlig dens friske lengde, enn av den triste, rigide og uelegante Mette-Marit bar. El Mundo var mer kritisk til Märtha Louise, men her må det bemerkes at hustruen til avisens redaktør, designeren Ágata Ruiz de la Prada, kom i en selv-designet kreasjon med et snitt iøynefallende likt Märtha Louises... Denne kjolen viste for øvrig stolt fargene til den spanske republikkens flagg, avskaffet av Franco, det sittende kongehusets fødselshjelper. Så mye for utfordrende valg.

Dernest, hva mente spanjolene om Märtha Louises kjole? De var splittet, som de alltid er, men få ville benekte at den norske prinsessen virket avvæpnende vakker. Mange var dessuten glade for det sommerfuglaktige frisinn og mot som lå i Märtha Louises valg.

Ikke få spanjoler følte en tolerant, åpen bris fra blomstrende epletrær i Hardanger da de så en glad, sensuell, moderne og vårlig ung kvinne spasere inn i denne redselsfulle pastisjen av en katedral fullpakket med den høyeste elite av fossilene som utgjør Spanias stadig svakere katolske presteskap. For eksempel er biskopen som viet Felipe og Letizia selve fyrtårnet for Spanias katolske talibanisme. I desember i fjor erklærte han at å gi rettigheter til homofile vil få Spanias velferdsstat til å kollapse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer