SUKSESS: I snitt 800 000 seere fulgte TV 2 dramaserie «Frikjent». Foto: TV 2
SUKSESS: I snitt 800 000 seere fulgte TV 2 dramaserie «Frikjent». Foto: TV 2Vis mer

«Frikjent» ble seermagnet for TV 2

Vurderer sesong to.

(Dagbladet): TV 2 har for alvor begynt å satse på drama, og man kan trygt si at kanalen har fått en pangstart.

Dramaserien «Frikjent», som hadde sin siste episode i går, har hatt over 800 000 seere i snitt - totalt for linjær-tv og kanalens nett-tv-tjeneste, TV 2 Sumo.

Det er TV 2s nyansatte dramasjef, Christopher Haug, naturlig nok svært førnøyd med.

- Det går rundt for en dramasjef - Dette har vært en fantastisk reise fra start til mål. Det er jo de norske seerne vi lager tv-drama for. Og når vi i tillegg nå ser at over en million svensker følger serien på SVT i Sverige, går det nesten rundt for en dramasjef, meddeler han.

I april ble det kjent at Haug tiltrer i stillingen som TV 2s første dramasjef noensinne. Kanalen ønsker å satse hardere på fiksjon og drama i framtida, og dramasjefen utelukker ikke mer «Frikjent».

- Verken TV 2 eller Miso Film ønsker å trykke på den grønne knappen før vi er helt sikre på at en ny sesong blir enda bedre enn den første sesongen. Foreløpig ser det lyst ut og en avgjørelse blir tatt i løpet av juni, sier han.

Spenningsserien, som har strukket seg over ti episoder, handler om forretningsmannen Aksel Borgen - som vender tilbake til hjemstedet 20 år etter at han ble frikjent for drapet på ungdomskjæresten.

Selv om «Frikjent» foregår i den fiktive vestlandsbygda Lifjord, er 80 prosent av opptakene hentet fra Oslo-området.

Serien er nominert til Gullruten førstkommende lørdag, både for beste tv-drama og for beste mannlige skuespiller med hovedrolleinnehaver Nicolai Cleve Broch.