Kamelen

Frikjent for å rope «fuck the police»

Boten til rapperen Kamelen reduseres etter at han anket saken sin til Agder lagmannsrett.

LIGGER NEDE: Videoen viser rapper Kamelen sin konsert-DJ og kamerat Fredrick som blir holdt av en vakt ved utestedet Kick i Kristiansand. Han mener selv at det var et kvelertak. Hendelsen skjedde etter Kamelen-konserten som ble avbrutt av politiet etter 20 minutter. Video: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Rapperen fra Bergen ble i Kristiansand tingrett i fjor dømt til å betale en bot på 8000 kroner, blant annet for å ha forulempet politiet ved å uttale «fuck the police» under en konsert på utestedet Kick i Kristiansand i desember 2018.

Det oppstod kaos i og utenfor konsertlokalet etter at spillejobben ble avbrutt av politiet og Kamelen endte opp i arresten.

27- åringen sa til Dagbladet i fjor at han ville anke dommen til lagmannsretten, og hadde ingen planer om å godta boten. Nå er han frikjent for deler av straffen, melder Rett24.

FRIKJENT: Marcus Kabelo Møll Mosele har ikke forulempet politiet. FOTO: Eivind Senneset / Dagbladet
FRIKJENT: Marcus Kabelo Møll Mosele har ikke forulempet politiet. FOTO: Eivind Senneset / Dagbladet Vis mer

Agder lagmannsrett har konkludert med at Kamelen frikjennes for forulemping av politiet fordi det ikke er bevist i tilstrekkelig grad at han visste at tjenestemennene var i lokalet, skriver Rett24.

«Det vises til at ropene var en del av hans vanlige show, og som han brukte som allment uttrykk av misbilligelse mot politiet og andre offentlige myndighetsorganer. Ut fra den konkrete konteksten og under de omstendighetene uttrykket ble fremsatt, er det ikke ført tilstrekkelig bevis for at Moseles forsett var å forulempe de to tjenestemennene.», skriver lagmannsretten, ifølge Rett24.

Han frikjennes imidlertid ikke for å motsette seg arrest og narkotikabruk. Boten på 8000 kroner reduseres derfor til 4000 kroner.

Under konserten på utestedet sto to polititjenestemenn bakerst i lokalet. Etter hvert begynte Kamelen, som egentlig heter Marcus Kabelo Møll Mosele, å rope «Fuck the police».

I kjølvannet av dommen har det oppstått en markant debatt om Kamelens antiautoritære rop under konserten, vernes av ytringsfriheten eller ikke.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer