Kamelen

Frikjent for å rope «fuck the police»

Boten til rapperen Kamelen reduseres etter at han anket saken sin til Agder lagmannsrett.

LIGGER NEDE: Videoen viser rapper Kamelen sin konsert-DJ og kamerat Fredrick som blir holdt av en vakt ved utestedet Kick i Kristiansand. Han mener selv at det var et kvelertak. Hendelsen skjedde etter Kamelen-konserten som ble avbrutt av politiet etter 20 minutter. Video: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Rapperen fra Bergen ble i Kristiansand tingrett i fjor dømt til å betale en bot på 8000 kroner, blant annet for å ha forulempet politiet ved å uttale «fuck the police» under en konsert på utestedet Kick i Kristiansand i desember 2018.

Det oppstod kaos i og utenfor konsertlokalet etter at spillejobben ble avbrutt av politiet og Kamelen endte opp i arresten.

27- åringen sa til Dagbladet i fjor at han ville anke dommen til lagmannsretten, og hadde ingen planer om å godta boten. Nå er han frikjent for deler av straffen, melder Rett24.

Agder lagmannsrett har konkludert med at Kamelen frikjennes for forulemping av politiet fordi det ikke er bevist i tilstrekkelig grad at han visste at tjenestemennene var i lokalet, skriver Rett24.

«Det vises til at ropene var en del av hans vanlige show, og som han brukte som allment uttrykk av misbilligelse mot politiet og andre offentlige myndighetsorganer. Ut fra den konkrete konteksten og under de omstendighetene uttrykket ble fremsatt, er det ikke ført tilstrekkelig bevis for at Moseles forsett var å forulempe de to tjenestemennene.», skriver lagmannsretten, ifølge Rett24.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer