Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Kamelen

Frikjent for ran og trusler

Rapperen Kamelen er igjen en fri mann.

SLIPPER UT: Rapperen Kamelen har hele veien nektet straffeskyld i anklagene om at han skal ha ranet og truet en mann i 50-årene og fornærmedes kjæreste. Foto: Eivind Senneset / Dagbladet
SLIPPER UT: Rapperen Kamelen har hele veien nektet straffeskyld i anklagene om at han skal ha ranet og truet en mann i 50-årene og fornærmedes kjæreste. Foto: Eivind Senneset / Dagbladet Vis mer

Aktor ville fengsle bergensrapper Marcus Kabelo Møll Mosele (27) i ett år og to måneder, men på grunn av lang tid i varetekt, løslates han trolig allerede i dag, melder TV 2.

I slutten av februar ble 27-åringen, kjent under artistnavnet «Kamelen», pågrepet og siktet og seinere tiltalt for blant annet ran og trusler.

Har nektet straffeskyld

I dommen, som ble gjort kjent i dag, er Kamelen idømt fengsel i 28 dager for flere forhold, men frikjent for tiltalens mest alvorlige anklager: Ran og trusler under en hendelse 17. februar på Bontveit i Fana bydel i Bergen. Han har hele veien nektet straffeskyld for dette.

De andre punktene inkluderte trusler mot en utelivsansatt i Austevoll og oppbevaring av CS-gass og syv patroner. Disse forholdene har Kamelen erkjent straffeskyld for, skriver BT, som først omtalte saken.

Ifølge TV 2 har han allerede 108 dager i varetekektsfradrag og er dermed igjen en fri mann. Rapperen er dømt flere ganger mellom 2012 og 2019, og har tidligere sonet 20 måneder i fengsel.

Rømte fra varetekt

Kamelens forsvarer, Jørgen Riple, har tidligere overfor NRK beskyldt politiet for å la det gå prestisje i saken. Bergenspolitiet og Kamelen har en lang historie.

Sommeren 2015 skulle Møll Mosele inn for å sone en samledom for en rekke voldsepisoder i Bergen. Men Mosele rømte fra varetektsfengsling ved å hoppe over murene til politistasjonen.

Deretter var han på rømmen fra Hordaland politidistrikt i flere måneder. Men rømlingens offentlige spotting og ydmykelse av bergenspolitiet provoserte både folk og myndigheter. I kommentarfeltene ble han kritisert for både samfunnsarroganse og voldsglorifisering.

Angrer på intervjuer

I løpet av månedene Mosele var på rømmen, konstant kikket seg over skulderen og sov på sofaen hos venner, spilte han inn anti politi-låta «Si ingenting», laget tilhørende musikkvideo, spilte konserter og lot seg intervjue av media.

- Jeg forstår at folk ble forbanna, og jeg var lettet da jeg ble tatt. Det var slitsomt å holde på sånn. Noen av intervjuene på den tida angrer jeg også på, for de ble gjort samtidig som jeg var på et dårlig sted i livet, har Mosele tidligere uttalt til Dagbladet.

Katt og mus-leken var over i oktober 2015. Da ble han arrestert utenfor utestedet Metro i Bergen. I mars 2017 slapp Kamelen ut av fengsel etter å ha sonet 20 måneder for vold.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!