FRIMENN

«Frimenn» herjer etter tvangssalget av Jørgens (48) hus: - Voldtektssaker blir andreprioritet. Hva slags opplegg er det?

Hvor mange menn med mobilkameraer trenger du for å lamme ei middels stor norsk bygd?

AKTIVIST: Jørgen Arne Skarsvåg sitter fengslet i Trondheim. Han nekter å anerkjenne tvangssalgene og fengselsstraffene han er idømt.
Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet
AKTIVIST: Jørgen Arne Skarsvåg sitter fengslet i Trondheim. Han nekter å anerkjenne tvangssalgene og fengselsstraffene han er idømt. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ORKDAL (Dagbladet): Her i Orkdal er svaret omtrent ti, ifølge en oppgitt lensmann Tor Kristian Haugan. Han lener seg fram i kontorstolen en småguffen november-ettermiddag.

- Det blir helt surrealistisk, sier lensmannen til Dagbladet.

- Tenk hvor mye folk vi må binde opp. Voldtektssaker blir andreprioritet. Hva slags opplegg er det?

Hetset på nettet

En ny type aktivisme er på frammarsj i Norge. Ved å mobilisere på nettet, spesielt på Facebook, kan frustrerte mennesker raskt få voldsom oppslutning om sin sak. Enten de angriper barnevern, politi, NAV eller rettsvesenet - eller alle sammen. Noen kaller seg «frimenn», andre «menneskerettighetsforkjempere».

På et hvitstriglet, sterilt besøksrom i Trondheim fengsel sitter den tidligere gårdbrukeren Jørgen Arne Skarsvåg (48) med Norges Lover i fanget. Han synes svaret på lensmannens spørsmål er ganske enkelt:

- Det jeg og andre dessverre har opplevd er at menneskerettighetskonvensjonene ikke blir respektert, sikret og fulgt. Eksempelvis i forbindelse med tvangssalget av boligen min, sier Skarsvåg, nettopp ferdig med dagens økt i fengselets snekkerverksted.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer