Dagbladet gjenoppstår i Bergen og Trondheim:

Frir til Bergen og Trondheim

Etter å ha glimret med sitt fravær i 17 år, gjenåpner Dagbladet lokalkontorene i Bergen og Trondheim. Nå får de to byene hver sin nye lokalavis.

GLEDER SEG: Prosjektleder Martine Lunder Brenne og journalistisk leder John Rasmussen har tro på Dagbladets nye lokalsatsing i Bergen og Trondheim. Foto: Kristian Ridder-Nilsen
GLEDER SEG: Prosjektleder Martine Lunder Brenne og journalistisk leder John Rasmussen har tro på Dagbladets nye lokalsatsing i Bergen og Trondheim. Foto: Kristian Ridder-Nilsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet satser offensivt i Bergen og Trodheim, og etablerer nye lokalkontorer i de to byene fra mandag av. Avisa har ikke hatt fast tilstedeværelse i Bergen eller Trondheim siden tidlig på 2000-tallet, men har valgt å bruke de siste årenes journalistiske medvind til å gjenopprette denne faste tilstedeværelsen.

- Vi gleder oss over å være på plass i Bergen og Trondheim med egne folk for første gang på mange år. Dagbladet skal være for alle, og vi håper og tror at dette gir alle med interesse for de to byene en ekstra grunn til å besøke oss, sier utviklingsredaktør i Dagbladet, Martine Lunder Brenne.

Det er nemlig ikke bare hovedavisa som vil dra nytte av at Dagbladet nå er tettere på pulsen i Norges nest største byer. Dagbladet lanserer like godt to nye lokalaviser, en i hver av byene, som skal holde trøndere og bergensere oppdatert på det som skjer i deres lokalområder.

Nye lokalaviser

Det blir en Dagbladsk lokalvri, med egne nettadresser for disse lokalavisene i bergen.dagbladet.no og trondheim.dagbladet.no.

- Lokalmarkedet er utrolig spennende å gå inn i for en riksavis, og i ekte Dagbladet-ånd blir breaking nyheter det viktigste vi gjør. Vi lover å gi bånn gass fra start, sier Lunder Brenne.

Dagbladet har de siste årene opplevd en formidabel vekst på lesersiden. De ferskeste tallene fra Mediebedriftenes Landsforbund viser at Dagbladet har fått nesten 100 000 flere lesere det siste året.

Det er størst vekst av samtlige norske medier, og gir et godt grunnlag for å lage enda mer god journalistikk fra hele landet.

I første omgang er det altså Bergen og Trondheim som vil nyte ekstra godt av dette.

Politikk, takk

Begge byene står blant annet foran store politiske spenninger i forkant av lokalvalgene neste høst, med flere brennhete politiske temaer som kan gi store utslag blant velgerne.

Dagbladet kommer nå til å være mye tettere på de politiske miljøene i disse byene, noe som også vil være til glede for hele landet. Det som skjer i Bergen og Trondheim har betydning også utenfor by- og kommunegrensene der.

- Dette er grådig bra og bærre lækkert. Dagbladets politiske dekning har nå fått enda en spydspiss. Vi har lenge dekket Oslo-politikken tett. Nå kan makthaverne vestpå og i Trøndelag vente seg mer kritisk Dagbla-journalistikk de også. Leserne og seerne våre i hele landet er den store vinneren, så det er bare å gratulere, sier leder for politisk avdeling i Dagbladet, Steinar Solås Suvatne og fortsetter:

- Vi går mot et uhyre spennende kommunevalg neste år. Da nytter det ikke å bare sitte i Oslo. Den beste dekninga av politikken i Bergen og Trondheim kommer du til å få i Dagbladet.

Vil nå bredt

Også utviklingsredaktør Lunder Brenne er optmistisk på vegne av journalistikken Dagbladets lesere får servert fra Bergen og Trondheim framover.

- Vi er alltid på jakt etter posisjon, og å nå bredt ut med journalistikken vår. Derfor hadde vi også størst leservekst av alle fra første kvartal i 2021 til 2022. Nå satser vi videre, og da er det helt på sin plass med et frieri til bergensere og trøndere - uansett hvor i landet de leser oss fra. Så håper vi de tar oss godt imot, sier Lunder Brenne.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer