Frir til publikum

Mye styr og planlegging, lite spenning.

TV: Du er kanskje en av dem som har tenkt å fri til sin kjære over en enkel, romantisk middag? I så fall følger du ikke med i tida. Og enda verre: Kanskje er du ikke forelsket nok? Ja, for i dag må du helst finne på noe spesielt, noe som vil bli husket. Du må anstrenge deg litt!

Offentlig frieri er muligens en importvare på linje med halloween, men kanskje er det en utvikling i riktig retning? Hvorfor skal det å fri være en privat affære?

Frir på scenen

Og det var selvsagt bare et spørsmål om tid før denne trenden ble kokt ned til en tv-idé.

I «Si ja, bli min» følger vi to friere per program. Det vil si at hver av dem får nøyaktig 15 minutters berømmelse. Det kryssklippes mellom Jørgen i Telemark og Lotte på Romerike, som begge har tenkt å fri til sin elskede. Jørgen, en røslig kar og daglig leder for Treungen musikkfestival, planlegger å fri til sin polske samboer Martha på scenen, akkompagnert av Steinar Albrigtsen.

Samtidig, på Jessheim, planlegger Lotte en mer privat affære i skogen for å overraske Sita.

Yin uten yang

I den endeløse rekken av nye konsepter innen sjangeren dokusåpe, er ikke «Si ja, bli min» blant de heftigste. Er det ikke forspillet som er det mest spennende, dynamikken i de første møtene?

FRA SCENEN: Jørgen Solberg fridde på scenen under Treungen musikkfestival, og fikk ja fra Marta Kochalska. Foto: STORYTELLER/NRK
FRA SCENEN: Jørgen Solberg fridde på scenen under Treungen musikkfestival, og fikk ja fra Marta Kochalska. Foto: STORYTELLER/NRK Vis mer

Her blir det i stedet fokus på logistikk og forberedelser uten at vi blir kjent med den andre halvdelen! Selvsagt er frieren nervøs, men hvis du allerede har bodd sammen med din kjære i noen år, er det begrenset hvor spennende det blir for tv-seerne.

Idet vi mot slutten av programmet når fram til dobbelt klimaks, oppleves det både rørende og beklemmende. Kanskje fordi vi bare har blitt kjent med den ene i forholdet. Det blir som å klappe med én hånd.

Frir til publikum