Frisbee på Everest

29-åringen Cecilie Skog prøver å nå toppen av Mount Everest. Les hennes reisebrev på Dagbladet.no.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

HEI!

Jeg håper dere der hjemme har hatt en fin påskeferie samme hva dere har funnet på! Vi har endelig kommet oss opp hit til Everest Base Camp (BC), og i dag har vi en velfortjent hviledag.

BC ligger helt ved foten av Everest, og når jeg stikker hodet ut av teltet mitt, kan jeg se rett opp på det mektige fjellet og ruta som vi skal følge opp. Det er bare helt utrolig vakkert!

Akklimatiserer

Det var på lørdag (10. april) vi kom opp hit til Bc. Transporten fra Lhasa foregikk med jeep, og på veien opp var vi innom Xigatse og Tingri.

I Tingri akklimatiserte oss vi noen dager og fikk blant annet tid til en tur opp i et kloster som lå langt oppe i fjellsida. Et skikkelig ørnerede. Guiden min og jeg klarte det store kunststykket å gå feil vei opp, så da vi var kommet på toppen kalte vi like godt ruta for «Skog Direkte».

Frisbee

Her i Base Camp tar vi stort sett livet med ro, men er på tur hver dag. I dag har vi hatt en velfortjent hviledag, og jeg har bl.a kastet litt frisbee som tidsfordriv.

REISEBREV: Cecilie Skog er for tida på Mount Everest. Reisebrevene leser du på Dagbladet.no/fredag.
REISEBREV: Cecilie Skog er for tida på Mount Everest. Reisebrevene leser du på Dagbladet.no/fredag. Vis mer

Det blåser en del her oppe nå, men det er egentlig bare bra ettersom snøen da blåser vekk fra fjellet og ruta, så jeg er glad for at det er over 1 måned til vi skal gjøre toppforsøket pga været i området akkurat nå.

1300 meter høyere

Planen videre er å begi seg fra BC (5200 moh), opp mot Advanced Base Camp (ABC) som ligger 1300 meter høyere (ca 6500 moh) nå på fredag. Vi skal tilbringe 2-3 uker i ABC og bruke tiden på å etablere de neste campene slik at alt er klart til toppforsøket.

Etter at vi er ferdig med dette skal vi ned til BC igjen for å slappe av før vi begir oss mot toppen.

Ha ei flott uke hjemme i Norge, så hører dere fra meg igjen om ikke så alt for lenge!

Cecilie

Les mer om Cecilie Skogs Everstbestigning på Cecilieskog.com

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer