Anmeldelse, Kristine Storli Henningsen: «Den som elsker deg høyt»

Frisk og feminin ny krimserie

Kristine Storli Henningsens nye bok er som en chick lit-utgave av John Dickson Carr.

NY SERIE: Kristine Storli Henningsen har tidligere utgitt to lengre bokserier i pocket og flere frittstående romaner. Nå starter hun en spenningsserie med journalist-detektiven Fie Falch og hennes venninne Stella i hovedrollene. Foto: NTB SCANPIX
NY SERIE: Kristine Storli Henningsen har tidligere utgitt to lengre bokserier i pocket og flere frittstående romaner. Nå starter hun en spenningsserie med journalist-detektiven Fie Falch og hennes venninne Stella i hovedrollene. Foto: NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Tre mennesker begynner et nytt liv. Fie Falch, forkortelse for Fredrikke Marlene, hennes mann Simon og åtteåringen Lukas reiser høyt opp i fjellene til en landsby i de andalusiske høydedragene i Spania. Der flytter de inn i et gammelt hus. Fie har hjemmekontor og skriver content marketing-artikler, Simon er skiftarbeider og jobber i Nordsjøen.

Ettersom mange historier starter slik, og ikke minst siden boka har merkelappen «psykologisk thriller», forstår vi at ikke alt er som det skal.

Skummel fortid

Fie er urolig. Simon ønsker seg et barn til, men hun er i tvil. Hva er det som gnager? Dette avsnittet levner ingen tvil:

«Hun tenkte på Lucia, den unge kvinnen som hadde bodd her før henne, og som døde i dette rommet. Hun forsøkte å forestille seg ansiktet hennes. Hadde hun også ligget slik, ved siden av mannen sin, og følt at noe var grunnleggende feil?»

Dermed får vi noe å lure på, og en viss forventning om at onde ting er i gjære, både i ekteskapet og omgivelsene.

Mangfoldig

Kristine Storli Henningsen (44) har utgitt populærromanseriene «Sofia på Måkeøya» (13 bøker) og «Østenfor Vest» (åtte bøker). I tillegg tre frittstående romaner og et par sakprosabøker, en om krigsseilere og en om å være «antisuper», en humoristisk skildring om å streve for å leve godt som et alminnelig menneske.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer