Frisk som en pausefisk

Ruby Wax har gjort det på BBC, Chris Tarrant har gjort det på britiske ITV og ellers i verden er det også et velbrukt tv-knep å le av og med alskens reklameinnslag. Forbrukersamfunnet ruler.

TV: Mange av filmene er ispedd god humor, blant annet de norske. Vi ligger forsatt i front når det gjelder å få forbrukerne på kroken ved hjelp av det småabsurde og morsomme.

I kveld er det Hilde Hummelvolds tur til å sy sammen en halvtime med reklame for liten og stor etter nesten samme lest som Wax og Tarrant. Ingen dyr og påkostet produksjon som vil gå over i tv-historien som superdupert og genialt, men fint for NRK å presse konsesjonsvilkårene en smule ved å slippe reklamen løs under banneret underholdning.

Søt skilpadde

Og det er litt morsomt å se hva som skal selge øl i Brasil, en søt fotballtørst og teknisk skilpadde, mens en svensk møbelpusher viser hvordan den forteller at en ny butikk er åpnet i England. Stakkars ender, men passe gøyalt.

Det blir også et par nostalgiske minutter med norsk årgangsreklame fra den gang skuespiller Turid Balke var ung og forklarte nasjonens husmødre om hvorfor bruke «Crackfree» til klesvask.

Hummelvold gjør seg i ruta som vanlig. Hun er verbalt løs og ledig, lettere ironisk og tidsriktig kledd. Deilig å slippe nok en mann som har fått utdelt et digert og syntetisk slips fra kostymeavdelingens svensktopplager, (se Redaksjon 1 og Dagsrevyen).

Snakkesalig

Hummelvold blir dog en smule for snakkesalig mellom reklamesnuttene etter manus av blant annet Petter Nome (snikcomeback i NRK) og den stilsikre språksnekker Knut Borge med flere.

Om dette er i nærheten av å kunne konkurrere med TV2\'s «Idol», som sendes samtidig, gjenstår å se. Jeg tror neppe det, sjøl om NRK-raitingen blir grei ettersom godt voksne folk foreløpig er trofaste mot eks-statskanalen.

«Pausefisken» blir som en middels forrett før Trond Viggo og Samfundet til tross for at NRKs sjefskokker har tatt ut hans pave.

PS: Hildes studio er smakfullt innredet som et interiørblad med nye og fargerik pausefisker.