Frisk Ullmann i ny Bergman-film

Liv Ullmann (63) er friskmeldt etter en hjertelidelse, og nyter å være skuespiller igjen etter mange år som regissør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

STOCKHOLM (Dagbladet): Innspillingen av Ingmar Bergmans (84) avskjedsfilm «Saraband» er i full gang i Stockholm, og Ullmann gleder seg over å samarbeide med sin gamle kjæreste igjen.

Hun sitter i en sofa i Sveriges Television på Oxenstiernsgatan i Stockholm. I studio 1 nede i førsteetasje foregår innspillingen av «Saraband», en løs fortsettelse av Bergmans tv-serie «Scener fra et ekteskap». Da serien ble sendt første gang i 1973, la den gatene øde hver uke og førte til et ukjent antall skilsmisser.

Privilegert

- Jeg føler meg så privilegert! Jeg bor på hotell og har et par kilometer å gå til arbeidet hver morgen. Jeg morer meg med å forsøke å finne den korteste veien, og nå tror jeg at jeg har funnet den, den går over en kirkegård. Frisk luft får jeg også, sier Ullmann fornøyd. Siste gang hun sto foran kamera i en større rolle var i 1994, da hun spilte Emma, kona til den svenske maleren Anders Zorn, i en tv-serie av og med Gunnar Hellström.

- Jeg hadde jo egentlig sluttet, men det er deilig å være skuespiller igjen, å slippe alt ansvaret regijobben fører med seg. Jeg har det så morsomt, gleder meg som et barn til hver dag, og det er flott i min alder. Da Ingmar først spurte meg om jeg ville spille Marianne igjen, var jeg redd for at jeg ikke ville greie det, lære teksten og alt sammen. Men Gud er god, eller hvem man nå skal sende en takk til. Jeg klarer å gjøre det jeg skal, sitter på hotellrommet og pugger og koser meg. Jeg var syk ei tid, men nå lever jeg mer for hver dag, sier Liv Ullmann.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer