Friskmeldt Quart trues av konkurs

Quart-festivalen mener at de har økonomien under kontroll, men skattemyndighetene truer med konkurs.

Stiftelsen skylder 800 000 i avgifter og 1,2 millioner kroner til andre kreditorer.

Quart-festivalen er friskmeldt av regjeringen, og potten til festivalstøtte er økt.

Nå kan Dagbladet avsløre at festivalen har slitt med å betale regningene sine. Den har over to millioner i ubetalte regninger og skattemyndighetene varsler om tvangsfullbyrdelse. Likevel er festivalen friskmeldt av kulturminister Trond Giske.

-  Jeg håper sørlendingene ser at det lønner seg å ha statssekretærer i Kulturdepartementet. Er ikke dette kult? Vi har bare vært i regjering i tre uker. Hvor skal dette ende? sa statssekretær Mette Gundersen oppglødd til avisa Fædrelandsvennen.

Festivalen sier nå at de skal ordne opp i saken.

Økte potten

Quart-festivalen er den eneste festivalen i landet som har blitt tilgodesett med en egen merknad i forslaget til statsbudsjett. I budsjettet står det at regjeringen har merket seg at festivalen nå er oppe og går igjen organisasjonsmessig og økonomisk. Samtidig økes Kulturrådets pott til festivalstøtte med 3,5 millioner kroner.

I høst sa Quart-festivalen at årets arrangementer hadde gått strålende og mente det ville bli positive tall på bunnlinja.

 MER I STØTTE:  Quartfestivalen, som hver sommer lokker tusenvis av publikummere, er friskmeldt av regjeringen. Potten til festivalstøtte er økt. Foto: Eirik H. Urke
MER I STØTTE: Quartfestivalen, som hver sommer lokker tusenvis av publikummere, er friskmeldt av regjeringen. Potten til festivalstøtte er økt. Foto: Eirik H. Urke Vis mer

Inkassovarsler

Dagbladet har de siste åra avslørt hvordan Quart-festivalen har slitt med dårlig økonomisk styring. Derfor er det oppsiktsvekkende at festivalen nok en gang ikke har orden på finansene.

Dagbladet sitter med inkassovarsler fra en rekke bedrifter og det offentlige på til sammen over to millioner kroner.

Festivalen hevder at de har penger på konto, men en rekke av regningene har gått til inkasso og skattemyndighetene har gått så langt at de har sendt varsler om tvangsfullbyrdelse på sine to krav på nærmere 800 000 kroner, hvorav 15 000 kroner er forsinkelsesrenter.

Rydder opp

Festivalen skylder både husleie og strøm og over to millioner kroner til samarbeidspartnere.

I forrige uke mente Quart-festivalen at de hadde betalt avgiftene - helt til Dagbladet fikk tak i regningene, som viser at staten har gått til det drastiske skrittet å varsle tvangsfullbyrdelse.

-  Jeg trodde regningene var betalt. Det er bare å beklage, men regnskapskontoret ordner opp i dette nå, sier styreleder i Quart-festivalen, Magne Aasheim Knudsen.-  De andre kreditorene skal vi motregne. Det er de som skylder oss penger. Festivalen kommer til å få millionoverskudd i år. Vi har masse penger på bok, sier Knudsen.

-  Det er trist hvis det er ytterligere rot i Quart-festivalen. Det er ingen annen festival som burde bestrebe seg mer på å betale regningene sine tidsnok, sier Trond Giske til Dagbladet. Han understreker at han ikke kjenner denne saken i detalj.

SKUFFET OVER ROT: Kulturministeren mener at det er ingen festival som burde bestrebe seg mer på å betale regningene sine tidsnok enn Quartfestivalen.