Frisør i Trumps klær

Nikita-grunnlegger Inger Ellen Nicolaisen overtar for Donald Trump.

(Dagbladet.no): Alle trodde det skulle bli Chess-direktør Idar Vollvik fra Bergen som skulle få jobben som læremester, men i stedet har TV Norge valgt en kvinnelig programleder i Nikita-eier Inger Ellen Nicolaisen (46).

Eneste umiddelbare likhet mellom Donald Trump og Nicolaisen handler om hår. Han er blitt kjent for sitt hårfeste, mens hun er blitt kjent for å fjerne hår.

Fra liten til størst

Hun og mannen hennes Ivar Nicolaisen startet regelrett med en saks og en kam i 1984 i en liten salong utenfor Bodø. I dag har hun over 60 salonger i Norge med en totalomsetning på 180 millioner kroner og 450 ansatte. Nikita Frisør har også åpnet tre salonger i verdensmetropolen London, i tillegg til at selskapet har lansert sin egen hårproduktserie.

Hun har en drøm om 500 salonger innen 11 år. Det skal blant annet nåes ved at franchise-salonger kan få bruke navnet og markedsapparatet til Nikita Frisør, mot en leie til eierne av merkenavnet.

Honnør

- Dette er kjempemorsomt. TV Norge kunne valgt minste motstands vei ved å plukke ut en mannlig næringslivsleder til programmet. Det gjør de ikke, og fortjener applaus for å ha valgt en kvinnelig gründer, hvor det «normale» er menn, sier direktør Long Litt Woon i Likestillingsenteret.

Hun mener at medias påvirkningskraft er sterk, og kan bidra til noe positivt i denne sammenheng, spesielt overfor yngre TV-seere, som staker ut livet og skal velge utdannelse og en karriere.

Ulik Trump

Donald Trump er blitt framstilt som ganske hensynsløs i sin forretningsdrift. Slik er ikke Nicolaisens image, selv om hun nok er tøff når det kommer til stykket. Hun har mottatt flere utmerkelser i sin karriere, blant annet «Årets forretningskvinne» i 2002.

Den norske versjonen av programmet «The Apprentice» kommer på fjernsyn neste år. Vinneren får tilbud om jobb i Nikitia Frisør og en årslønn på én million kroner.

GOD PR:</B> Merkevaret Nikita får oppmerksomhet verdt millioner av kroner i markedsføring når programmet kommer på lufta neste år.