Frisør i Trumps klær

Nikita-grunnlegger Inger Ellen Nicolaisen overtar for Donald Trump.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Alle trodde det skulle bli Chess-direktør Idar Vollvik fra Bergen som skulle få jobben som læremester, men i stedet har TV Norge valgt en kvinnelig programleder i Nikita-eier Inger Ellen Nicolaisen (46).

Eneste umiddelbare likhet mellom Donald Trump og Nicolaisen handler om hår. Han er blitt kjent for sitt hårfeste, mens hun er blitt kjent for å fjerne hår.

Fra liten til størst

Hun og mannen hennes Ivar Nicolaisen startet regelrett med en saks og en kam i 1984 i en liten salong utenfor Bodø. I dag har hun over 60 salonger i Norge med en totalomsetning på 180 millioner kroner og 450 ansatte. Nikita Frisør har også åpnet tre salonger i verdensmetropolen London, i tillegg til at selskapet har lansert sin egen hårproduktserie.

Hun har en drøm om 500 salonger innen 11 år. Det skal blant annet nåes ved at franchise-salonger kan få bruke navnet og markedsapparatet til Nikita Frisør, mot en leie til eierne av merkenavnet.

Honnør

- Dette er kjempemorsomt. TV Norge kunne valgt minste motstands vei ved å plukke ut en mannlig næringslivsleder til programmet. Det gjør de ikke, og fortjener applaus for å ha valgt en kvinnelig gründer, hvor det «normale» er menn, sier direktør Long Litt Woon i Likestillingsenteret.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer