Frispark bak mål

Den første av bokhøstens tre fotballbøker er på banen: «Reisen til Gallia», av Ole Paus og Ketil Bjørnstad. Resultatet av deres partnerskap er en dobbel selvbiografi om fotball, vennskap, norsk folkelynne og fransk kultur.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Reisen til Gallia

- Fotball-VM er ikke noe å spøke med, sier Ole Paus. - Se på Bondevik. Jeg tror han har fått en forsinket sorgreaksjon på det norske tapet.

- Han er kanskje en sårbar sjel?

Paus: - Hvis folk er så nærtagende, hvorfor skal de da på død og liv bli statsminister? Man snakker om at Bondevik har gitt depresjonen et ansikt. Jakob Margido Esp og til og med Kirsti Sparboe har rykket ut og takket Bondevik for innsatsen. Jeg er deprimert selv iblant, men jeg vil ikke se ut sånn som Bondevik.

- Det gjør verken du eller Bjørnstad, snarere tvert imot.

- Det Ketil og jeg til gjengjeld har gjort, er å gi gymtaperne et ansikt. Alle de som opplevde en skolegang full av bitre nederlag takket være gymlæreren. Alle de som aldri kom over bukken.

- Er du en av dem?

- Jeg kom over til slutt. Jeg hadde riktignok et snev av poliomyelitt og fikk visse problemer. Det jeg aldri klarte var en øvelse som ble kalt farnwaterstående. Man skulle stå på ett bein med armene ut til siden og så la seg falle framover uten å ramle. Det var den ytterste prøven til gymlæreren min på Katedralskolen, kaptein Malterud. Han visste hva han drev med, for han hadde også hatt elever som Harald Heide Steen jr., Arne Treholt, Dag Frøland, Rune Gerhardsen og prins Harald.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer