Friste-TV

NEW YORK (Dagbladet): Falsk virkelighet fortsetter på amerikanske tv-stasjoner. Nå er det utroskap som skal åpenbares for millioner av tv-seere.

Sinnssyke avsløringer hos Ricki Lake og Jerry Springer er ute. Nå er det «Temptation Island» alle skal elske å hate. Fire unge par i 20-årene er plantet på ei øy utenfor Belize ved Mexicogolfen. Forutsetningen er at alle har problemer i forholdet, at ingen er gift og ingen har barn.

På paradisøya med høye drinker, palmesus og blått hav er det også landsatt 13 såkalt smellvakre unge kvinner og like mange menn av samme kaliber. Harde, unge kropper, som det heter i USA.

  • De fire mennene som allerede har et forhold, bor på samme side av øya som alle fristerinnene, mens kjærestene deres er innlosjert på motsatt side med muskelbuntene i badebukse.
  • Premieren for Fox-serien var torsdag, og åtte millioner amerikanere satte seg ned og glante på de veltrente glatte menneskene som bablet i vei om totalt uinteressante ting. Da en av kvinnene som har kjæreste, begynte å gråte fordi kjærlighetslivet hennes var så vanskelig, var det et snev virkelighet i virkelighetslureriet. Men var det en virkelighet seerne trengte eller ønsket å delta i?
  • Millioner av amerikanere akker seg over umoralen i serien. Hele poenget er å ødelegge forholdene og i tillegg få tragedien klistret over tv-ruta. Men i meningsmålingenes tider jobber tv-stasjonene på spreng for å utnytte det verste i menneskene og misbruke det til egen vinning. For de vet at svært mange har en kikker i seg.

I fjor satte Fox i gang serien «Who wants to marry a millionaire?», men måtte ta serien av etter første episode. Årsaken het Darva og Rick, som var et katastrofepar av dimensjoner.

  • Den «gøyale» serien «Når kjæledyr angriper» ble heller ingen suksess for Fox, så nå drar tv-stasjonen til med utroskapsøya. Oppmerksomheten er voldsom. Iallfall akkurat nå.

Om få uker setter CBS i gang andre runde «Survivor», som er amerikanernes Robinson-serie. Fjorårets serie var en megasuksess. Nå drar de utplukkede til Australia. Og det er påfallende hvor mye penere alle er denne gangen, hvis man måler penhet etter såpeserienes skjønnhetsopererte stjerner.

  • I virkelighets-TV finnes det nemlig ingen gamle, tykke, halte, rare og morsomme mennesker lenger. Og snart vet ingen hvilken virkelighet som er virkelig.