Fristelser i friluft

Torshovteatret setter alle kluter til i lystspill.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Fristelser, flørt og misforståelser er det nok av i Helge Krogs elegante teaterlek fra 1927. «'På solsiden' er det eneste riktig elskverdige skuespill jeg har skrevet,» sa Krog selv. Og Torshovsteatret lar seg friste. Den radikale refseren Krog er ellers oppsiktsvekkende fraværende i Nationaltheatrets jubileumssesong. Hvem ligger på latsiden?

Instruktøren Svein Sturla Hungnes setter alle slags kluter til i denne oppsetningen som spilles i friluft på tunet til ærverdige Vøienvolden gård. Her er frittgående, høytsparkende høner og skuespillere, hester, kuer, kor og kaniner, tjenestefolk på vaklende verseføtter og et helt orkester som når som helst bryter opp Krogs nitid elegante dialog. Instruktøren har også latt seg friste til å hjelpe Krog med å bearbeide teksten og skuespillerne med et drøss med umotiverte sangtekster (til musikk av Andreas Utnem).

Resultatet er et stilløst sammensurium av musikal-entreer til hest, grovt farsespill, koreografipåfunn på sykkel og teaterreplikker med ettertrykk som huies over gårdstunet. Krogs underfundige vidd, redder Henrik Scheele så vidt litt av som onkel Sverin, Øystein Røger er naivt sjarmerende som godseieren, mens Anne Marit Jacobsen for sin del tar noen drabelige komiske krafttak som svigermoren. Men hvem vet hvilket stykke de er med i?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer