Frister det med en død kalv til 100 mill.?

Kom deg til London i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I løpet av kvelden og morgendagen kan den britiske kunstneren Damien Hirst selge for til sammen over 700 millioner kroner.

Det britiske auksjonshuset Sotheby\'s legger nemlig 223 verk av Hirst ut for salg. Rockestjerner, kunstspekulanter og helt vanlige rikinger er ventet å flokke til London, skriver britiske aviser.

Gullkalven

Å selge nye kunstverk direkte via Sotheby\'s, etter bare å ha stilt dem ut i noen dager på forhånd, er et uvanlig trekk.

Hirst er kanskje mest kjent for sin skulpturserie med dyr, og også denne gangen legges formaldehyd-preserverte dyr under hammeren.

«The Golden Calf» - et kadaver med gullforgylte horn og klover - er selve rosinen i pølsa, og er ventet å bli solgt for drøyt 100 millioner kroner.

- Dette er en veldig demokratisk måte å selge kunst på, og det føles som et naturlig steg for samtidskunsten, har Hirst selv uttalt til The Daily Telegraph.

Cheyenne Westphal i Sotheby\'s sier dette er den største Hirst-utstillingen verden har sett.

- Han har aldri ønsket noen retrospektiv utstilling. Han føler seg ikke gammel nok, sier hun til Times Online.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer