Frithjof Jacobsen har fått ny jobb

Ansatt som produsent i Monster.

SLUTTET: VG-kommentator Frithjof Jacobsen sluttet i VG fordi han er i ferd med å etablere et forhold til Ap-politiker Jette Christensen. Nå har han fått ny jobb. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
SLUTTET: VG-kommentator Frithjof Jacobsen sluttet i VG fordi han er i ferd med å etablere et forhold til Ap-politiker Jette Christensen. Nå har han fått ny jobb. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere VG-kommentator Frithjof Jacobsen har fått ny jobb i tv-produksjonsselskapet Monster, melder Medier24. I Monster skal Jacobsen lage en større dokumentarserie.

- Jeg gleder meg stort til å begynne på en av de mest spennende og nyskapende journalistiske arbeidsplassene i Norge. Serier som «The Oslo Killing» og «Gåten Orderud» er fremragende dokumentarer, og jeg ser frem til å bli en del av dette redaksjonelle miljøet. Og når Monster i tillegg står bak flere glimrende podkaster, var det enkelt å si ja til dette tilbudet, sier Jacobsen, ifølge Medier24.

I januar ble det kjent av Jacobsen sluttet i VG med umiddelbar virkning. Det kom raskt fram at han gikk på dagen fordi han ønsket å etablere et forhold til Ap-politiker Jette Christensen. Christensen er stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet og sitter i utenriks- og forsvarskomiteen på Stortinget. Hun sitter også i Ap's sentralstyre. I ettertid varslet VG at de iverksatte full gjennomgang av Jacobsens kommentarer.

VG avsluttet mandag denne uka sin formelle gjennomgang av Jacobsens tekster, meldte Aftenposten.

- Konklusjonen er at vi ikke finner holdepunkter for å slå fast at hans journalistikk har vært påvirket av skjulte bindinger. Dette samsvarer med hva Jacobsen selv har uttalt, sa ansvarlig redaktør Gard Steiro i VG.

Dagbladet oppdaterer saken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer