DEBATT

Debatt: Fritid

«Fritidskortet» er en stor investering i bedre oppvekstvilkår

Barn og unge skal bruke fritiden sin på det de synes er gøy.

ALLE SKAL MED: Idrettspresident Tom Tvedt og kultur- og likestillingsminister Trine Skei Grande (V) er enige om at alle barn skal få mulighet til å delta jevnlig i én organisert fritidsaktivitet. Nå vil regjeringen innføre et fritidskort til alle barn og unge mellom 6 og 18 år. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix
ALLE SKAL MED: Idrettspresident Tom Tvedt og kultur- og likestillingsminister Trine Skei Grande (V) er enige om at alle barn skal få mulighet til å delta jevnlig i én organisert fritidsaktivitet. Nå vil regjeringen innføre et fritidskort til alle barn og unge mellom 6 og 18 år. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Sara på åtte år skal føle at hun eier sin egen fritid og kan bruke tiden etter skolen på den aktiviteten hun vil. Det kan være kor, håndball, korps, teater eller miljøaktivisme. Sara velger.

At barn og unge har muligheten til å delta på den aktiviteten de selv ønsker, når de selv ønsker og så ofte de ønsker, vil bidra til en god oppvekst for flere barn. Det vil gi positive ringvirkninger for resten av livet. Det er en viktig investering for samfunnet. Derfor vil regjeringen innføre et fritidskort til alle barn og unge mellom 6 og 18 år.

Hvorfor kan ikke alle som vil delta i dag? Høye kostnader er en viktig grunn. Ikke alle familier har penger til å sende barna på en fritidsaktivitet. Hvis den årlige kostnaden for en fritidsaktivitet er på halvparten av en månedslønn, er det mange barn og unge som ikke får mulighet til å være med. For å få med flest mulig barn i idretten og i andre fritidsaktiviteter må vi gi et breddetilbud som er tilpasset ulike interesser, vi må holde kostnadene nede og vi må anerkjenne alle de som gjør en fantastisk frivillig innsats i en travel hverdag. Det er et viktig steg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer