Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Fritt fram for billetthaiene

Det ble tap på alle fronter for Gunnar Eide Conserts og Billettservice i Namsretten. Nå er det fritt fram for svartebørshaiene. I Danmark er virksomheten forbudt. I Stortingets spørretime i dag spør KrFs Finn Kristian Martinsen justisministeren om Norge bør få en tilsvarende lov.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette kom ikke som noen stor overraskelse, sier Rune Lem i Gunnar Eide Conserts as i en kommentar til kjennelsen i Namsretten. - Men vi følte at vi måtte prøve å gjøre noe med problemet, siden vi har fått så mange klager fra publikum, forklarer Lem.

Gunnar Eide as står bløa som arrangør av Bruce Springsteen-konserten i sommer.

Fullt lovlig

Det finnes ingen lov mot svartebørshandel med billetter i Norge. Dermed kunne ikke Namsretten avsi kjennelse i tråd med saksøkernes ønsker. Gunnar Eide og Billettservice as ville at Namsretten skulle gripe inn for å stoppe svartebørsfirmaenes videresalg av billetter til konserten med Bruce Springsteen. Nå må de betale motpartens saksomkostninger, på totalt 30ø000 kroner.

- Nå er dette historie for oss, men det var like fullt greit å få belyst saken, siden publikum tydeligvis har hatt innvendinger mot virksomheten, sier Lem, og konstaterer at slaget er tapt. I denne omgang.

Politikerhjelp

Når KrF-politiker Finn Kristian Marthinsen stiller i dagens spørretime i Stortinget, ber han justisminister Odd Einar Dørum vurdere behovet for et lovforbud mot svartebørshandel.

- Vi vet ikke om det er aktuelt å anke ennå, men mine klienter har reagert på vegne av publikum. Dermed har vi nå henvendt oss til Stortinget for å få lovgiverne til å reagere, sier advokat Per Slinde, Gunnar Eides og Billettservices prosessfullmektig.

Slinde tilbakeviser motpartens påstand om at hans klienter er ute etter å beskytte et billettmonopol.

- Vi kjemper en rettferdig sak. Vi får solgt konsertbillettene uansett, men må reagere når publikum blir lurt, sier Slinde.