Fritt fram for hallikene

Om få dager skal FN diskutere en ny konvensjon. Den vil gi en langt mer restriktiv definisjon av handel med personer og bane vei for hallikene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Hugh Grant ble en natt i Los Angeles verdens mest berømte horekunde, og har på mange måter bidratt til å sette søkelyset på prostitusjon.

Prostitusjon begynte offisielt i Vesten i år 600 før Kristus, da den atenske statsmannen Solon introduserte forbindelsen penger/seksuelle tjenester i sin lovgivning. I dag fører verdens sprikende lovgivning om prostitusjon til at den er mer utbredt enn noensinne.

Det er derfor møtet i Wien 2.- 7. juni er så viktig. FN vedtok en konvensjon i 1949 som 60 land har undertegnet og som er krystallklar: «Prostitusjon og det den medfører, det vil si handel med mennesker for prostitusjon, er uforenlig med menneskets verdighet og verdi og setter individet, familien og fellesskapet i fare,» heter det blant annet.

- Hvis den nye konvensjonen om internasjonal kriminalitet blir vedtatt i Wien, vil det legalisere prostitusjon, sier Unescos direktør for kvinnens stilling i Middelhavs-områdene, Wassyla Tamzali, til Dagbladet.

- Den vil tømme 1949-konvensjonen for sitt innhold og tillate en bedre organisert handel av personer. Handel vil ikke lenger være ulovlig hvis personen «samtykker». Personen vil da måtte ta ut søksmål og selv komme med beviser mot halliken. Dette er like viktig som kampen om verdenshandelen i Seattle og burde føre til en like stor mobilisering, sier Tamzali.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer