I antologien «norsk nittitalls lyrikk» på Kolon forlag presenterer Berg de dikterne han mener er de sterke stemmene blant nittitallspoetene. Femten navn har fått plass mellom permene, fra Tone Hødnebø til Markus Midré, fra Toril Wardenær til Bertrand Besigye, fra Cathrine Grøndal til Steinar Opstad. I en bok kan man nå få oversikt over en lyrikkperiode noen hevder er en av de sterkeste vi har hatt her til lands.
Samtidig spilles Øyvind Bergs «Hamlet»-oversettelse på Trøndelag Teater, og hans videredikting på Ibsens «Lille Eyolf» er en suksess på Torshovteatret i Oslo. Men frigruppa Øyvind Berg selv er medlem i har det ualminnelig lite avantgardistiske navnet Baktruppen.
- Jeg trengte noen å snakke med, noen å arbeide sammen med. Jeg hadde skrevet noen bøker, men det er ensomt arbeid. Vi kjente hverandre og syntes vi kunne treffes på andre måter enn på pub.
- Nå konsentrerer dere dere om norsk rødt fe.
- Ja, og særlig om Storm Kvakkestad.
- Og det var?
- Storm Kvakkestad var selveste uroksen i oppbyggingen av norsk rødt fe, med tusenvis av avkom.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger