Fritt Ord er ikke på museum

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

YTRINGSFRIHET: Etter at Morgenbladet og Aftenposten i noen tid har kjørt saken om Nasjonalmuseet og de ansattes ytringsfrihet, har nå også Dagbladet meldt seg på i racet med sin egen vinkling («Fritt ord på museum», 17. oktober). Vinklingen til Dagbladets Erling Ramnefjell er å fremheve særlig sterkt forholdet mellom Fritt Ord og Nasjonalmuseet: De har «inngått en allianse som gir grunn til bekymring» skriver han. Det skal en sterk konspiratorisk fantasi til for å kalle forholdet for en «allianse». Jeg kjenner meg ikke igjen.

Det er to berøringspunkter mellom de to institusjoner. For det første har Fritt Ord, etter opprinnelig forespørsel fra Kultur- og kirkedepartementet, utpekt en representant i Nasjonalmuseets valgkollegium. Ordningen ble avviklet i fjor. For det annet er Christian Bjelland, som er styreleder ved Nasjonalmuseet, også medlem av Fritt Ords styre.

Bjelland ble opprinnelig utpekt til styreleder ved Nasjonalmuseet av departementet, ikke av valgkollegiet, og gjenvalget i fjor foregikk etter at representanten utpekt av Fritt Ord hadde trukket seg fra kollegiet. De av Fritt Ord utpekte representanter har altså aldri hatt noe med valget av Bjelland som styreleder ved Nasjonalmuseet å gjøre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer