FRITT ORDS PRIS:  Anne Sender, tidligere forstander i Det Mosaiske Trossamfund, har i dag blitt tildelt Fritt Ords Pris for 2014.
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
FRITT ORDS PRIS: Anne Sender, tidligere forstander i Det Mosaiske Trossamfund, har i dag blitt tildelt Fritt Ords Pris for 2014. Foto: Gorm Kallestad / ScanpixVis mer

Fritt Ords Pris til Anne Sender

Frilanser, skribent og foredragsholder Anne Sender tildeles Fritt Ords Pris for 2014.

Frilanser, skribent og foredragsholder Anne Sender tildeles Fritt Ords Pris for 2014.

57-åringen får prisen etter å ha markert seg som en viktig stemme og debattant i spørsmål om antisemittisme, Midtøsten-konflikten og hatefulle ytringer med utgangspunkt i jødenes situasjon, melder styret i Fritt Ord i en pressemelding.

- Anne Sender får Fritt Ords Pris 2014 for å ha løftet fram den jødiske minoritetens historie i Norge og for i en årrekke å ha arbeidet mot antisemittiske holdninger. Som jøde har hun selvstendig og modig satt et kritisk søkelys på den politikken som føres av israelske og palestinske ledere i konfliktområdet, ikke minst etter egne observasjoner av levekår på Vestbredden, heter det i begrunnelsen.

Styret består av Georg Fr. Rieber-Mohn, Grete Brochmann, Christian Bjelland, Liv Bliksrud, Alexandra Bech Gjørv, Guri Hjeltnes, Frank Rossavik og Sigrun Slapgard.Sender vil bli overrakt prisen og prisbeløpet på 400.000 kroner i en seremoni i Operaen i Oslo 8. mai.

(NTB)