«Fritt Vilt III» spilles inn til høsten

Skal utforske morderens bakgrunn.

||| (Dagbladet.no): Er du blant de hundretusener som lot deg skremme av «Fritt Vilt» og «Fritt Vilt II»? Lurer du på hva som egentlig var grunnen til at morderen ble så morderisk? Nå kan du få svaret.

15. oktober 2010 får «Fritt Vilt III» premiere på norske kinoer.

Foregår før de andre
Det forteller produsent Martin Sundland i produksjonsselskapet Fantefilm til Dagbladet i dag. Nettstedet Montages.no var først ute med nyheten om at skrekkfilm-treeren har fått markedstøtte fra Norsk Filminstitutt. Det dreier seg om en prequel, altså en film som foregår før handlingen i de to tidligere filmene.

- Jeg følte at vi med «Fritt Vilt II» hadde funnet en ordentlig bra og dramatisk avslutning på denne historien. Men så fikk vi en snikende følelse - er det noe vi har oversett her? Hva var det egentlig som skjedde der oppe på fjellhotellet? Vi begynte å grave dypere i forhold til hvor mannen kom fra, hvorfor han ble som han ble. Det viste seg å være en så spennede og skremmende historie at vi ikke kunne la være å fortelle den, sier Sundland til Dagbladet.

Nøyaktig hvor mye penger de har fått til den nye filmen, blir først klart når Norsk Filminstitutt sender ut pressemelding om tildelingene i morgen. Sundland vil ikke si noe om det.

- Vi har fått de millionene vi trenger til å lage en fantastisk kul film, sier han.

Ny regissør
Filmen vil handle om ting som skjedde både på 70- og 80-tallet.

- Betyr det at ingen av ungdommene fra de to andre filmene blir med i treeren?

- Vet ikke. Kanskje, kanskje ikke. Vi får vel ha noen hemmeligheter, sier Sundland, som har produsert alle «Fritt Vilt»-filmene.

De er imidertid godt i gang med å finne skuespillere til den nye filmen. Opptaksstart blir i midten av september. Mikkel Brænne Sandemose debuterer som regissør. Han har tidligere laget flere reklamefilmer og musikkvideoer, deriblant flere for Bertine Zetlitz.

- Hvordan blir «Fritt Vilt III», sammenlignet med de to tidligere filmene?

- Film nummer én var en veldig rendyrket skrekk- og slasherfilm. Vi ønsket å ta actionelementet mer ut i film nummer to, og i nummer tre blir det mye av det samme. Men vi vil også tilføre noen flere thrillerelementer. I tillegg går vi tilbake til basisen i «Fritt Vilt», nemlig å vise fram rå, norsk natur, sier Sundland.