Fritt Vilt-jentene sov i samme seng

Syntes innspillingen av film nummer tre på «Stehøe Fjellhotell» ble for skummel.

||| Fritt Vilt-filmene har vært noen av de mest vellykkede skrekkfilmene her til lands. Det er ikke få som har sett Ingrid Bolsø Berdal i konstant livsfare i de to første filmene.

Men førstkommende fredag har film nummer tre i rekken premiere - og det er knyttet store forventninger til den, til tross for at Bolsø Berdal ikke er med denne gangen.

Da Dagbladet møtte skuespillerne i skrekkdramaet i dag, innrømmet de at Fritt Vilt 3 ikke bare er skummel på lerretet. Den var ganske skummel å filme også.

- Ekstra skjerpet
- Vi filmet litt på «Stehøe Fjellhotell» (Leirvassbu i virkeligheten, journ.anm.), så vi måtte overnatte der en natt. Da syntes Ida (Hedda i filmen) og jeg at det var så skummelt at vi valgte å sove i samme seng, sier Julie Rusti (Siri i filmen) til Dagbladet.

- Vi var ellers utrolig mye ute i mørket, og når man spiller inn en skrekkfilm blir man litt ekstra skvetten. Jeg synes det var skummelt ganske ofte, men jeg tror det gjorde at jeg var litt ekstra skjerpet for innspillingen, sier Rusti.

I film nummer tre tas kinogjengerne med til begynnelsen, til tida før vennegjengen til Bolsø Berdal (Jannicke) ble slaktet.

SKUMMEL OGSÅ I VIRKELIGHETEN:  Ida Marie Bakkerud (Hedda) og Julie Rusti (Siri) syntes innspillingen av Fritt Vilt 3 var så skummel at de sov en natt i samme seng. Foto: Fantefilm Fiksjon AS
SKUMMEL OGSÅ I VIRKELIGHETEN: Ida Marie Bakkerud (Hedda) og Julie Rusti (Siri) syntes innspillingen av Fritt Vilt 3 var så skummel at de sov en natt i samme seng. Foto: Fantefilm Fiksjon AS Vis mer

Og denne gangen får vi endelig svar på hva som skjedde på Stehøe Fjellhotell i 1976, før marerittet begynte.

Denne gangen er de fem skuespillerne i hovedrollene alle relativt ukjente, men de er enige om at innspillingen kan oppsummeres med to ord: «Gøy» og «ekstrem».

- Et helvete
- Vi havnet i noen sinnssykt heftige situasjoner. Det var stort sett iskaldt under hele innspillingen, og selv er jeg med i en scene hvor jeg blir tatt med nedover Sjoa uten redningsvest, forteller Kim S. Falck-Jørgensen, som spiller Anders i filmen.

Også Ida Marie Bakkerud føler hun strakk seg langt for å gjøre filmen ekstra heftig.

- Innspillingen var rett og slett et fysisk og psykisk helvete. Jeg var utmattet og havnet i ekstreme situasjoner hele tiden, sier hun.

- Men det var gøy, da, legger hun til.

TIL VANLIG : Julie Rusti spiller Siri i Fritt Vilt 3. Foto: Scanpix
TIL VANLIG : Julie Rusti spiller Siri i Fritt Vilt 3. Foto: Scanpix Vis mer

Regissør Mikkel Brænne Sandemose innrømmer at han presset de unge skuespillerne langt.

- Det er spesielt Ida og Kim som utsettes for de mest ekstreme påkjenningene, og jeg måtte flere ganger presse dem til ting de ikke visste om på forhånd. Vi skrev blant annet om manus underveis for å gjøre det mer utfordrende og realistisk, sier han til Dagbladet.

• Fritt Vilt 3 har premiere over hele landet på fredag. Les anmeldelse og større intervju med skuespillerne i morgendagens papirutgave av Dagbladet.

TIL VANLIG : Ida Marie Bakkerud spiller Hedda i den tredje Fritt Vilt-filmen. Foto: Scanpix
TIL VANLIG : Ida Marie Bakkerud spiller Hedda i den tredje Fritt Vilt-filmen. Foto: Scanpix Vis mer