Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Fritz Moen-skandalen blir bok

Tore Sandberg er i gang med skrivinga.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Rettsskandalen og justismordet mot Fritz Moen blir bok. Privatetterforsker Tore Sandberg skal fortelle historien om Moen, som hadde tysk soldatfar, en mor som ikke ville vite noe av ham, og et liv med funksjonshemming.

Boka kommer ut i april 2007.

Den døve og nesten språkløse Fritz Moen ble kjent skyldig og dømt for to så langt uoppklarte drap i 1978 og 1981.

Først i 2004 ble han frifunnet fra det ene drapet, og i august i år for det andre. Moen døde i 2005, og fikk dermed ikke oppleve den siste og dermed fullstendige frifinnelsen.

Det var hans privatetterforsker Tore Sandberg som gjenopptok Moen-saken. I boka om Fritz Moen kommer han med hittil ukjente opplysninger om saken. Sandsberg forteller også om hvordan de som jobbet med saken har fordreid og styrt etterforskningen i den retningen de ønsket for å få Moen dømt, forteller forlaget Damm i en pressemelding.

Aftenpostens redaktør Harald Stanghelle skriver forord til boka.

GJENOPPTOK SAKEN: Privatetterforsker Tore Sandberg (62) skriver bok om Fritz Moen-skandalen. Foto: HILDE LILLEJORD
GJENOPPTOK SAKEN: Privatetterforsker Tore Sandberg (62) skriver bok om Fritz Moen-skandalen. Foto: HILDE LILLEJORD Vis mer
USKYLDIG DØMT: Fritz Moen ble dømt for to drap han ikke hadde begått. Her sammen med høyesterettsadvokat Olav Hestenes (t.v.) etter at den siste dommen var avsagt i Frostating lagmannsrett.