Uansett hvor mange som kommer, har vi en stor inkluderingsoppgave foran oss. Frivillig sektor er en god arena for inkludering, som politikere stadig henviser til. Det er rett.
Men dessverre blir den lokale frivillighetspolitikken glemt. Det må det gjøres noe med!
Frivilligheten er inkluderende - både for nye og gamle landsmenn. Frivilligheten skaper sosial kapital og er identitetsbyggende.
Det er ikke uten grunn at UDI-direktør Frode Forfang nylig oppfordret frivilligheten til å bidra til at flyktninger får delta i lokalsamfunnet. Forfangs oppfordring er både viktig og riktig.
En god frivillighetspolitikk øker sjansen for å lykkes med inkludering. Alle kommuner har en næringspolitikk, men nye tall fra Frivillighet Norge viser at bare 13 % har en frivillighetspolitikk. Det er ikke viljen det står på - 90 % av kommunene sier at de ønsker tettere samarbeid. Men bare 40 % vil bruke ressurser på det.
Mange kommuner aner ikke hvilke ressurser som finnes i frivilligheten. En liten vestlandskommune trodde de hadde 40 frivillige organisasjoner. Etter en kartlegging viste det seg at de hadde 147! I Norge har vi et økende tall innvandrerorganisasjoner, som ofte «går under radaren».
For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn
Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.
Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger