Frivillig på festival

Norwegian Wood: De er unge, de er villige, og de er mange.

(Dagbladet.no): De løper rundt i blå og røde t-skjorter og viser deg veien, de tapper litervis med øl, de steker vafler for deg, de rydder opp etter deg når du har gått.

Kort sagt: de holder festivalen i gang mens du nyter musikken.

Alle de frivillige medhjelperne er et fast innslag på festivalen. I år er det 450 av dem, og de er lett gjenkjennelige i de blå og røde t-skjortene.

- Vi har aldri hatt så mange frivillige her før, forteller festivalsjef Jørgen Roll.

- For et par uker siden måtte vi si stopp til flere søknader.

De blide hjelperne plukkes ut etter arbeidserfaring, og går på kurs alt etter hva de settes til. Noen tapper øl, noen er vakter, men felles for alle er det gode humøret.

De fleste frivillige jobber to dager og har to dager fri.

- Vi får gratis inngang, møtes masse nye folk og får sett alle konsertene. Dessuten er dette bra øving til UKA i Trondheim, forteller guttegjengen, som akkurat nå har unnet seg en aldri så liten pause.

FRIVILLIGE:Roy Nalbant, Espen Skran, Øyvind Tønsberg og Raine Nilsen tar seg en pause i frivillighetsarbeidet. Foto: Eirik H. Urke
FRIVILLIGE:Roy Nalbant, Espen Skran, Øyvind Tønsberg og Raine Nilsen tar seg en pause i frivillighetsarbeidet. Foto: Eirik H. Urke Vis mer

- Vi er med på å organisere studentfestivalen i Trondheim, og skal fortsette øvingen på Øya senere i i sommer, fortsetter de ivrige fivillige.

Men det er satt flere rekorder i Frognerbadet i år. De tre første dagene er utsolgt, med 7500 besøkende hver dag. Til søndagen er det bare rundt 1000 billetter igjen.

Men det gjelder å være kjapp hvis du vil få med deg The Hives og Cato Salsa Experience i morgen.

- Vi regner med at de fleste forsvinner i forsalget i døra i dag, sier en fornøyd festivalsjef.

Talentscenen

I dag åpnet den andre scenen på Norwegian Wood, også kalt Underwood. Underwood er en scene for nye, norske talenter og har vært et fast innslag på Norwegian Wood-festoivalen siden den startet. I år fikk juryen, hvor bl.a. Ane Brun var med, inn 400 demoer. Av disse 400 ble 9 funnet gode nok til å få strengt tildelt scenetid i Frognerbadet.

Nye talenter

Blind Archery Club er et av de nye talentene som ble valgt ut til å stå på årets talentscene. Bandet er i godt selskap, blant de som har stått på denne scenen før, er både Big Bang, Kaizers Orchestra og Madrugada.

I det bandet entrer scenen, er det fortsatt glissent foran den lille Underwood-scenen, men etter kort tid med bandets lette sommerpop, fylles plassen opp av entusiastiske publikummere.

- Jeg har aldri hørt dem før, men dette er skikkelig bra, sier en begeistret Ole Morten.

Og Blind Archery Club er virkelig et forfriskende innslag, med sin akkurat passe upolerte, sjarmerende pop. I det siste har de hatt spillejobber på anerkjente konsertsteder som Mono, Blå og Garage i Oslo.

- Vi i bandet har et mantra, forteller trommis-Atle. Bandmedlemmene nikker.

- Vi ble enige at dersom vi får alle damene vi kjenner til å synes musikken vår er bra, så har vi greid det.

Vokalist Pelle humrer enig - Damer har makt. Hvis de liker musikken, kan du være sikker på at typen digger den også etter en stund. Det funker ikke omvendt.

BLIND ARCHERY CLUB: Nytt, norsk talent. Vi kommer nok til å høre mer av deres sjarmerende sommerpop i tida som kommer.
TAPPEKRANER: Mange festivalgjengere setter ekstra stor pris på de frivillige bak ølkranene.