- Frode Alnæs «skolt-fucka» meg

Se Lena fra «Døden på Oslo S», tysk DDE og intervjuer med «Uti vår hage»-gutta bak sceneteppet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Det var stinn brakke på Rockefeller da Harald Eia, Bård Tufte Johansen og Atle Antonsen inviterte til premierefest for «Uti vår hage 2» tirsdag kveld.

De oppmøtte fikk oppleve både gamle klassikere som Lena fra forrige sesong av serien, og Bård og Haralds Lillelørdag-hit «Min drømmesang», i tillegg til klipp fra den nye serien.

Det hele ble innledet med korpsmusikk ved inngangen og sekkepiper inne i konsertlokalet, og avrundet med bandet DDR der blant annet Atle Antonsen og Johan Golden er med.

Hovedattraksjonen var selvfølgelig flere klipp fra kommende episoder av «Uti vår hage 2», og hele første episode, som skal sendes på NRK torsdag denne uka.

Nervøse

Harald Eia innrømte overfor Dagbladet.no at han sto bak scenen mens første episode ble vist.

- Jeg var så nervøs for hvordan de ville like det, så jeg var bak her, sa Eia backstage etter første episode var vist.

Det var imidlertid ikke mye å grue seg for, skal man dømme etter responsen fra publikum. Kulturkløfta mellom den svenske skuespillerinnen og den norske eks-homofile, en nordnorsk ordfører og hans håpefulle roadtrip til Oslo og terroristers virke i Norge skapte høy latter.

- Frode Alnæs «skolt-fucka» meg

- Jeg blir sliten i kjeven fordi det var så gøy. Jeg lo hele tiden, sa publikummer Pia Aamodt-Løken (18) til Dagbladet.no i pausen, rett etter å ha sett første episode på storskjerm.

- Uti vår hage er jo en klassiker, og at de kommer med en toer nå, det er rett og slett bare stort, var kommentaren til tilskuer Geir Holen (25).

Kan du ikke vente til tv-premieren? Se hele første episode hos NRK Nett-TV.

Kameratene var imponerte

Ridligere Team Eckbo-kamerat Espen Eckbo hadde bare lovord om den nye serien. Han hadde allerede fått noen smakebiter fra episodene under turneen med Team Eckbo-showet, da de tre andre allerede hadde kommet langt med den nye serien.

- Jeg har kommet med mye ros underveis, og det er vel fortjent. Jeg er imponert over det de har fått til med novellefilmene, sier Eckbo til Dagbladet.no.

Konseptet fra forrige «Uti vår hage»-sesong med helhetlige episoder i stedet for enkeltstående sketsjer, er bevart i den nye sesongen. Kulturkollisjon, ekshibisjonisme, overtro, klimaendring, avmakt og ekstremisme er noen av temaene som blir tatt opp.

Harald Eia har tidligere beskrevet utgangspunktet for episodene som å få en stiloppgave: «Lag en halvtimes TV om at flerkulturelle ekteskap oppløses dobbelt så ofte som ekteskap hvor begge er norske».

Johan Golden, som blant annet har har jobbet med Atle Antonsen i Kommisjonen på Kanal 24, var med på å avrunde kvelden med bandet DDR og deres tyske versjon av DDEs «Rai Rai». Han trekker også fram at novellefilmen er en vanskelig sjanger, men roser det han fikk se fra serien på Rockefeller.

- Dette er veldig, veldig bra. Jeg er overrasket over hvor godt de har fått det til, det er svært få svake punkter og fin rytme, sier Golden, som så utdragene fra sesongen for første gang.

De sju episodene av «Uti vår hage 2» sendes på NRK torsdager fra og med denne uka.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer