Frode Grytten om sin blyghet: - Det er en sosial skavank

Novelleforfatter Frode Grytten går aldri ut døra uten dress - det våger han ikke. - Jeg er født sånn, sier han.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Myten vil ha det til at Frode Grytten kun sa én eneste ting i løpet av de tre åra han gikk på gymnas: «Bob Dylan skulle hatt Nobelprisen i litteratur». 

Forfatteren som er født i Bergen, men hadde sine «formende år» i industrisamfunnet Odda, sa muligens noen få ord til, men han har alltid vært sjenert.

- Folk forstår ikke hvordan det er. Det er en sosial skavank eller funksjonshemming som er veldig problematisk, sier han i bokpodcasten «BokPod», som publiseres på dagbladet.no onsdag.

Født sånn, ikke blitt sånn Grytten fikk Brageprisen for «Bikubesesong» i 1999, og la i 2001 bort journalistkarrieren i Bergens Tidende for å drive forfattergjerningen på heltid.

- Jeg er født sånn. Mange går rundt og skryter av å være sjenert, men jeg ser med en gang når noen lyver om det. Ofte kan blyghet feiltolkes som arroganse, men egentlig er det problemer med å overvinne seg selv og frykt for å bli avvist av verden, sier Grytten ærlig i podcasten. «BokPod» ble lansert i mai og er et ukentlig, timeslangt dybdeintervju med en kjent norsk forfatter du kan laste ned på Itunes eller spille av på Dagbladet.no. Intervjuet er gjennomført av tidligere Dagblad-journalist Hallgeir Opedal.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer