NY NYHETSREDAKTØR : Frode Hansen skal lede Dagbladets nyhetsavdeling framover. Foto : Hans Arne Vedlog / Dagbladet
NY NYHETSREDAKTØR : Frode Hansen skal lede Dagbladets nyhetsavdeling framover. Foto : Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

Frode Hansen er ny nyhetsredaktør i Dagbladet

Kommer fra stillingen som kveldsredaktør.

(Dagbladet): I september kom nyheten om at Alexandra Beverfjord gikk av som nyhetsredaktør i Dagbladet til fordel for jobben som  reportasjeredaktør for egenjournalistikken til NRKs nyhetsdivisjon.

I dag ble det offentliggjort at Frode Hansen vil bli ny nyhetsredaktør i Dagbladet. Han har arbeidet i Dagbladet i 18 år, og kommer fra stillingen som kveldsredaktør.

- Faglig autoritet Han har lang erfaring fra ulike avdelinger i avisa , og hadde i mange år et særskilt ansvar for kriminaljournalistikken. 

- Jeg er svært fornøyd med å få Frode inn i denne stillingen, sier sjefredaktør John Arne Markussen og fortsetter:

- Frode har i sine mange ulike posisjoner i huset utmerket seg med faglig autoritet, stor arbeidskapasitet og gjennomføringsevne. Med Frode i denne viktige posisjonen sikrer vi kontinuitet og fokus rundt vårt store prosjekt: Dagbladets satsing på nyheter, og utviklingen av Dagbladet fra å være et avishus til et multimedialt mediehus.

- Topp motivert -  Jeg er topp motivert og gleder meg til å ta fatt på den viktige jobben, sier Hansen.

- Jeg har nærmest «vokst opp» i Dagbladet. Avisa - og folkene som jobber her - har en helt spesiell plass i hjertet mitt. Vi skal fortsette med å satse tungt på nyhetsjournalistikk. Vi skal ha som mål å vinne de store fellessakene, samtidig som vi skal sette dagsorden med egne avsløringer. Og selv om nyheter er basisleveransen vår, skal vi selvsagt ikke glemme å underholde, sier Hansen, som spesielt gleder seg til å være med på å utvikle den digitale journalistikken.

- Leserne forventer at Dagbladet leverer spennende innhold på flere plattformer døgnet rundt. Avisa har mange av landets beste pressefolk, så jeg er helt sikker på at vi skal bite godt fra oss i den harde konkurransen, sier han.