Frode klar for politisk storm

- Alt er for likt i denne valgkampen, sier musikeren Frode Alnæs, som i kveld og på selve valgnatta kommenterer valget på NRK1.

Sammen med kunstneren Nico Widerberg, «Råtekst»-forfatter Hilde Charlotte Solheim og lokalavisredaktør Marit Aschehoug kommenterer Alnæs i kveld årets kommune- og fylkestingsvalg fra en bar i Oslo.

- Det kan være greit å få et litt skrått blikk på valgkampen fra en kulturarbeider som har flyttet hjem til Distrikts-Norge. Jeg er langt fra noen politiker, men har mine klare meninger, sier Alnæs til Dagbladet.

Hjemme i Kristiansund vil han rocke opp gamle hus og bygge opp et kultursenter. Han og samboeren Anne Elisabeth Gjeldnes har kjøpt gamle hus, som de nå er i gang med å restaurere. De har protestert kraftig mot riving i bydelen, og mener mange politikere har blottet sin mangel på historie- og kulturkunnskap ved å akseptere riving.

Kulturprosjektet støttes imidlertid nå av alle partier i byen, og etter valget vil det bli spennende å se om det er mer enn valgflesk.

- Politikerne må skjønne hvor viktig kultur er, ikke minst i forhold til identitet. I årets valgkamp er kulturpolitikk knapt nevnt, fortsetter Alnæs.

Foruten Valgtorgets Knut Magnus Berges prat med Alnæs & co vil Jens Stoltenberg og Jan Simonsen debattere kriminalitetsbekjempelse.

NRK 1 i kveld kl. 21.10