Frodig og fritt fra deLillos

deLillos forbløffer med en stemningsmettet, detaljrik og lydspennende plate.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Man fyker ikke i taket av samtlige sanger på deLillos' niende studioalbum. Men det er noe med overskuddet på plata som begeistrer. Mens de framsto som trøtte og velfødde familefedre på forgjengeren «Stakkars», lar de denne gangen spontaniteten få regjere.

Frodig

Den løsslupne og direkte innspillingsprosessen på hytta til Lars Lillo-Stenberg i Kjerringvik har resultert i et live-aktig lydbilde. Og fra de skakke hjernene til Lillo-Stenberg og Lars Fredrik Beckstrøm tyter det alskens rare ideer som resulterer i eksentriske, morsomme og underfundige låter.

Deler av plata har en fri, tidlig 70-tallsfølelse over seg. Det er som musikk innspilt før platebransjen ble strømlinjeformet, før produktkirurger i hvite frakker kom inn i bildet, ja, før spontaniteten ble satt i system og den kreative galskapen temmet. deLillos viser seg fra en uprodusert, mangfoldig og frodig side, og de har funnet fram til en åre som er langt mer musikalsk og instrumenterende enn det vi er vant til fra den kanten.

Dødsforakt

Det går rykter om at deLillos tok seg et dypdykk ned i vinyl fra tidlig 70-tall i løpet av juninettene i Kjerringvik. Og det rimer, det, med den småfunky, jammete følelsen i åpningslåta «Merkelig balanse». Den nærmeste nåtidige ekvivalenten vi kan komme på når de beveger seg over i et falsett-horny, kor-corny parti på slutten av låta, er en Beck i det hysteriske hjørnet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer