Frodige bademoter

Leserne elsker Det Nyes jenter i store størrelser. Modellmammaen tror ikke det selger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I mainummeret av Det Nye kan man kose seg med sommerens bademoter vist både på slanke modeller i små størrelser og på tre modeller i størrelse 40-44. Leserne har trykket de frodige kvinneformene til brystet og dynget ned bladet i skrytepost.

- Jeg har fått flere hundre mail og brev. Jeg har ikke engang kommet gjennom alle, sier bladets moteansvarlige Ingunn Lund-Vang til Dagbladet.no.

Leserne forteller at de setter pris på å se badetøyet på modeller i normale størrelser.

- Flere sier «nå kan jeg ta på meg en liten bikini og gå på stranda og føle meg sexy», sier Lund-Vang.

- 40 er gjennomsnittet

Hun mener det ofte er vanskelig å vise fram hvordan undertøy og badetøy egentlig tar seg ut på en klassisk slank modellkropp. Derfor er det fint å ha modeller med skikkelige former.

- Gjennomsnittsstørrelsen for norske kvinner er 40. Jeg ville gjerne brukt flere jenter i større størrelser. Men problemet er at når vi får prøvekolleksjoner fra butikkene med klærne fra kommende sesong, er det nesten alltid bare klær i størrelse 36 og 38.

Når det en gang i blant dukker opp prøvekolleksjoner i større størrelser, er det ikke bare enkelt å skaffe modeller i passende format. Det Nyes moteansvarlige sier de ofte må bruke modeller som normalt jobber med andre typer reklame enn klesvisninger.

- Slanke modeller selger

Daglig leder Eivor Øvrebø i det norske modellbyrået Team Modeller tror ikke at store modeller er noen spesiell trend i tiden. Selv om Det Nye nå høster masse ros fra leserne, tror hun slike visninger vil komme unntaksvis når butikkene tilbyr prøvekolleksjoner i store størrelser.

- Det er ikke så stort marked for modeller i store størrelser. Bladene skal selge, og de selger bedre med slanke modeller, sier Øvrebø.

Sjefsredaktør Kristin Ma Berg i Det Nye utelukker ikke at de vil følge opp suksessen.

- Så mye respons på en sak er helt spesielt. Vi tar dette til dyp og inderlig etterretning, sier hun til Dagbladet.no.

FORMFULLT: Det nye har fått hundrevis av tilbakemeldinger fra lesere etter at disse tre modellene i størrelse 40-44 viser årets bademoter i mainummeret.
SPORTY:</B> De to norske modellene Lene (t.v.) og Lilja (t.h.) og svenske Anna Lena.
RØDT:</B> Retrostil med søte prikker skal være i skuddet - både på små og store modeller.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer