Avviser dyremishandling:  Skuespilleren som spiller Frodo i den kommende filmen «The Hobbit», Eiljah Wood, raser mot anklagene om dyremishandling i sammenheng med filminnspillingen. Bildet er fra hans tidligere rolle som Frodo i «Ringenes Herre: Atter en konge». Foto: New Line Cinema.
Avviser dyremishandling: Skuespilleren som spiller Frodo i den kommende filmen «The Hobbit», Eiljah Wood, raser mot anklagene om dyremishandling i sammenheng med filminnspillingen. Bildet er fra hans tidligere rolle som Frodo i «Ringenes Herre: Atter en konge». Foto: New Line Cinema.Vis mer

«Frodo» avviser dyremishandling

- Rapporten var det mest latterlige jeg har vært borti.

Skuespilleren Elijah Wood slår skarpt tilbake mot påstandene om at dyr skal ha blitt vanskjøttet under «Hobbiten»-innspillingen.

— Rapporten var det mest latterlige jeg har vært borti. Det var hjerteskjærende, fordi jeg aldri så noe til de påståtte tilstandene da jeg var der nede. Alle teknikerne og alle som jobbet med filmene stelte på beste vis med dyrene som var med i filmen, sier Wood til TMZ.

Han spiller på ny Frodo-rollen, denne gangen i regissør Peter Jacksons «The Hobbit: An Unexpected Journey».

Innspillingen foregikk på New Zealand. Der gikk fire dyrepassere på en gård i Wellington ut med anklagene om at 27 dyr skal ha dødd i forbindelse med innspillingen. De påsto også at dyrene skal ha blitt mishandlet under oppstallingen imellom filmopptakene, noe regissør Jackson innbitt har avvist.

Han får støtte av Elijah Wood, som også stiller spørsmål ved tidspunktet den radikale dyrevernorganisasjonen Peta valgte å gå ut med saken.

— Det er så innlysende. Vi har premiere på filmen om under en uke. Det er en skam, sier Wood.

(NTB)