Frodo tatt av pirater

Finnes det allerede piratkopier av To Tårn?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Bli med i Ringenes Herre-diskusjonen! Gleder du deg så mye til «Ringenes Herre: To Tårn» at du knapt klarer å sitte stille de ni dagene som er igjen til premieren? Du er ikke alene. Folk har vært så spente på Frodos nye eventyr på lerretet at filmpirater i Kina allerede har begynt å selge kopier av den nyeste filmen.

To Tårn var tilgjengelig på DVD i Shanghai for to uker siden. Prisen var én dollar, sier en kilde i filmindustrien til Variety.

Kilden ble intervjuet på en stor filmmesse i Kina, og fortalte at så mange som 40 gateselgere sto på utsiden av kjøpesentre og solgte filmen.

Han valgte imidlertid å ikke kjøpe DVDen, og kan dermed ikke si noe om kvaliteten på filmen - eller om det virkelig var «Ringenes Herre: To Tårn».

Filmbransjen tror uansett at det vil ta kort tid før filmen er tilgjengelig i Taiwan, Indonesia og Malaysia, der kopiering er svært utbredt. «Harry Potter og Mysteriekammeret» var på gata allerede for to uker siden, og «Analyze That» var ute én uke før den ble sluppet på kino i USA.

Motion Picture Association (MPAA) anslår at rundt 90 prosent av film-omsetningen i Kina er illegal, til tross for at landet prøver å slå hardere ned på piratkopiering. Anslaget for Thailand er 70 prosent ulovlig omsetning. Bli med i Ringenes Herre-diskusjonen!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer