Frodo tatt av pirater

Finnes det allerede piratkopier av To Tårn?

Bli med i Ringenes Herre-diskusjonen! Gleder du deg så mye til «Ringenes Herre: To Tårn» at du knapt klarer å sitte stille de ni dagene som er igjen til premieren? Du er ikke alene. Folk har vært så spente på Frodos nye eventyr på lerretet at filmpirater i Kina allerede har begynt å selge kopier av den nyeste filmen.

To Tårn var tilgjengelig på DVD i Shanghai for to uker siden. Prisen var én dollar, sier en kilde i filmindustrien til Variety.

Kilden ble intervjuet på en stor filmmesse i Kina, og fortalte at så mange som 40 gateselgere sto på utsiden av kjøpesentre og solgte filmen.

Han valgte imidlertid å ikke kjøpe DVDen, og kan dermed ikke si noe om kvaliteten på filmen - eller om det virkelig var «Ringenes Herre: To Tårn».

Filmbransjen tror uansett at det vil ta kort tid før filmen er tilgjengelig i Taiwan, Indonesia og Malaysia, der kopiering er svært utbredt. «Harry Potter og Mysteriekammeret» var på gata allerede for to uker siden, og «Analyze That» var ute én uke før den ble sluppet på kino i USA.

Motion Picture Association (MPAA) anslår at rundt 90 prosent av film-omsetningen i Kina er illegal, til tross for at landet prøver å slå hardere ned på piratkopiering. Anslaget for Thailand er 70 prosent ulovlig omsetning. Bli med i Ringenes Herre-diskusjonen!

KOPI? Det tryggeste - og beste - er nok å smøre seg med tålmodighet og se filmen på kino.