Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Frognerfitter» debuterer på boklista

Alexia Bohwim er kvinnesakskvinnen med silikonpupper som fosser fram på salgslista. «Frognerfitter» er en hit.

• Anmeldelse: Dørgende kjedelig om dop og drikking

Over natta er Alexia Bohwim blitt forfatteren alle snakker om. «Frognerfitter» engasjerer og provoserer, og hovedpersonen selv er overrasket over hvor mye ondsinnet medfart hun opplever.

Førsteopplaget på 3000 bøker er revet bort på ei drøy uke.

- Jøss, nummer sju på salgslista. Dette var veldig, veldig hyggelig. Dritkult. Det viser at verken jeg eller publikum lar oss rakke ned av litteraturpolitiet. Jeg har fått mye dårlig kritikk, men også noe bra.


Hun er blitt framstilt som en forfyllet småbarnsmor, og folk oppfatter innholdet som selvbiografisk.

Hun beskriver forfall og død, drikking, puling og dopmisbruk. At hun blir kritisert for et flatt språk og at boka mangler plott, tar hun med stor ro.

- Jeg synes jeg har et godt språk. Bladet Mann gir meg fem av seks poeng, og Universitas gir meg også god kritikk. Jeg mener «Frognerfitter» er en viktig bok. Folk blir engasjert eller føler vemmelse på grunn av den direkte jegformen og de ekle skildringene av en trist og troverdig virkelighet. Men boka er ikke selvbiografisk, sjøl om det er spor fra egne erfaringer.

- Frister det til mer skriving - en oppfølger om «Røarasshøl», kanskje?

- He, he. Jo, det kommer mer. Har lyst til å skrive ei bok om de fine folka på Kunstnernes Hus, om kultureliten i landet.

Salgsstatistikk er hentet fra følgende bedrifter: Ark Bokhandel (86 butikker), Libris (100 av 136 butikker), Notabene (124 butikker), Norli (68 butikker), Fri Bokhandel (19 av 147 butikker), Tanum Karl Johan, og Haugen Bok. Bokdata fra Den norske Bokdatabasen AS.

Debatten er stengt for nye innlegg pga personsjikane.

LES OGSÅ:

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media