Frøken «fagert brystparti»

Hilde Louise (32) ble headhuntet til Riksteatret.

(Dagbladet.no): Hun har gitt ut fire plater, spilt i revy og hatt suksess med duoen Asbjørnsen og Joh. Men musikal, det har Hilde Louise Asbjørnsen (32) aldri gjort.

Derfor kunne hun heller ikke takke nei da Riksteatrets sjef Ellen Horn hadde sett seg ut nettopp henne til rollen som lykkejegeren Belle Poitrine i Broadway-musikalen «Little Me».

Dermed blir det fire måneder på veien med teateret for Hilde Louise, istedet for promotering av hennes siste jazzplate «Sound Your Horn», som fikk en femmer i Dagbladets anmeldelse og en sekser hos Aftenposten.

- Heldigvis underskrev hun kontrakt med oss før terningkastene begynte å rulle, spøkte teatersjef Horn da Riksteatret holdt lansering av sitt høstrepertoar for presse og spesielt inviterte i formiddag.

Gifter seg brystfager

Hilde Louise har utdanning fra teaterlinja på Blindern som hun gikk ut fra i 2001, men siden da er hun selvlært, som hun selv sier det.

I Riksteatrets nye stykke spiller hun Belle som gifter seg til navnet Poitrine, som på fransk betyr fagert brystparti. Fattigjenta Belle jobber seg, ved god hjelp av sine to fordeler, opp til å bli filmstjerne.

På veien har hun en rekke mannlige bekjentskaper, som alle spilles av Per Christian Ellefsen.

Frøken «fagert brystparti»

I virkeligheten er det særlig én mann Hilde Louise kommer til å savne mer enn andre i det hun legger ut på landsdekkende turné. Nemlig ektemannen Haakon.

I en jobb som webdesigner er det ikke bare å henge med på konas turné, men Hilde Louise er sikker på at de finner en løsning.

- Det blir rart å være borte så lenge. Men ved hjelp av fly og tog og det som måtte være, så kommer han og besøker meg underveis.

PR fra Giske

Tilstede på høstlanseringen i dag var også kulturminister Trond Giske. En nokså forsinket statsråd entret scena i en slags talkshow-setting sammen med teatersjefen og forklarte hvorfor han hadde bestemt seg for å kaste glans over begivenheten.

- Det er ikke hver dag en kulturminister driver PR for et teater. Men Riksteatret er i en spesiell situasjon ettersom det er en statlig institusjon og ikke et AS eller en stiftelse, slik som de fleste andre.

Giske forklarte også at han hadde et spesielt hjerte for et av stykkene som settes opp i høst.

«Mitt navn er Rachel Corrie» handler om den idealistiske amerikanske ungjenta Rachel Corrie som ble meid ned av en israelsk bulldoser i 2003, og hovedrollen i Riksteatrets versjon spilles av Kaia Varjord (30).

- Det er en historie som griper meg, og en av grunnene til at jeg valgte å komme i dag, sa Giske til forsamlingen.

Riksteatret har de siste årene satset mye på promotering og økt spennvidde i repertoaret. Ifølge deres egen årsmelding førte dette til at fjoråret ble et rekordår for dem, med rundt 157 000 besøkende.

I høst setter de opp følgende stykker:

Little Me

med Hilde Louise Asbjørnsen og Per Christian Ellefsen

Premiere:

Sandefjord 5. september før landsomfattende turné.

Folk og røvere i Kardemommeby

Turnéremiere;

Vadsø 28. august

Mitt navn er Rachel Corrie

Turnéremiere;

1. september i Sandnes

Kom ikkje med heile sanningi

Turnepremiere 17. september i Verdal

Polaroid

Turnéremiere; 13.10 i Namsos

Vil du lese mer om stykkene kan du se på Riksteaterets sider.

KLAR FOR VEIEN: Hilde Louise forlater ektemannen hjemme og reiser på landsdekkende turne.