Fronter Oslo i diger New York Times-sak

Skuespiller Anders Danielsen Lie og modell Iselin Steiro.

PROFILERER NORGE: Iselin Steiro og Anders Danielsen Lie stilte opp for New York Times i forbindelse med at «Oslo, 31. august» settes opp på flere kinoer i USA 25. mai. Foto: KRISTIAN RIDDER-NIELSEN / Dagbladet
PROFILERER NORGE: Iselin Steiro og Anders Danielsen Lie stilte opp for New York Times i forbindelse med at «Oslo, 31. august» settes opp på flere kinoer i USA 25. mai. Foto: KRISTIAN RIDDER-NIELSEN / DagbladetVis mer

Tja, dette må vel kunne kalles god norgesreklame: Flere glossy sider om Oslo, frontet av stjerneparet Anders Danielsen Lie (33) og Iselin Steiro (26), i New York Times' mote- og reisebilag T Magazine.

Bladet følger med avisa kommende søndag, men allerede nå ligger et intervju med skuespilleren og modellen, samt bilder av dem på henholdsvis operaen og i Damstredet, på nettet.

- Foranledningen er at «Oslo, 31. august» lanseres i USA 25. mai. Jeg er ikke sikker på omfanget, men tror det er ti sider med tekst og bilder, sier Danielsen Lie til Dagbladet.

Byr på brunost - Jeg vet heller hvilke bilder de bruker, men vi ble fotografert på en rekke steder i byen. Det er klart det er veldig gøy, og en ære, å fronte Oslo i New York Times på denne måten. I tillegg gir det bra omtale av filmen, sier Danielsen Lie, som spiller hovedrollen i «Oslo, 31. august» - kåret til fjorårets beste norske film - og nylig ble fremhevet av nettopp New York Times som en ung skuespiller å se opp for.

Han jobber til daglig som lege, mens Steiro i mange år har vært blant Norges mest suksessfulle internasjonale motemodeller, med en rekke reklamekampanjer og magasinforsider bak seg. De to giftet seg i 2007.

I det nye intervjuet byr paret New York Times-journalisten på brunost og snakker om både filmen og byen den er tatt opp i, norsk kulturpolitikk, reaksjonene på 22. juli og private planer for framtida.

Planer om barn Det er ikke blottet for brodd: Danielsen Lie omtaler Oslo som «mer barbarerisk» enn Stockholm og København og legger ikke skjul på frustrasjonen over debatten om nytt Munch-museum. Men paret får også introdusert de amerikanske leserne for utbyggingen i Bjørvika og hyller landets hovedstad som et godt sted å oppdra barn, med sin rike tilgang på såvel fjord som skiløyper.

De avslører også at de har planer om egne barn, men at de er så opptatt på mange hold at det kan føles frustrerende og usikkert.

- Kanskje kommer livene våre bare til å være slik for alltid. Vi kommer aldri til å bli noe, bare fortsette å holde på med ting imellom alt annet, sier Iselin Steiro til T Magazine.

OSLOS KULESTE PAR: Nå har det stått i New York Times. Slik frontes Oslo-saken på forsida av den kommende helgas featuremagasin i storavisa. Faksimile: New York Times / T Magazine
OSLOS KULESTE PAR: Nå har det stått i New York Times. Slik frontes Oslo-saken på forsida av den kommende helgas featuremagasin i storavisa. Faksimile: New York Times / T Magazine Vis mer