Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Kvelertak

Frontfiguren i Kvelertak gir seg

Erlend Hjelvik slutter i bandet: - Kvelertakk for meg!

VOKALIST: Erlend Hjelvik melder i dag at han slutter som frontfigur i metalbandet Kvelertak. Her fra da bandet varmet opp for Metallica i Amsterdam i 2017. Foto: NTB scanpix / AFP PHOTO / ANP / Paul Bergen / Netherlands OUT
VOKALIST: Erlend Hjelvik melder i dag at han slutter som frontfigur i metalbandet Kvelertak. Her fra da bandet varmet opp for Metallica i Amsterdam i 2017. Foto: NTB scanpix / AFP PHOTO / ANP / Paul Bergen / Netherlands OUT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vokalist og frontfigur Erlend Hjelvik slutter i bandet Kvelertak. Det melder han selv i et åpent innlegg på bandets Facebook-sider i dag.

- Det er ingen enkel måte å si dette på, så jeg går rett på sak. Det er nødvendig for meg å skille lag med Kvelertak, skriver Hjelvik i innlegget, uten å gå nærmere inn på hvorfor.

Det Stavanger-baserte bandet ble startet i 2007, og har fram til i dag bestått av Erlend Hjelvik, Bjarte Lund Rolland, Maciek Ofstad, Vidar Landa, Kjetil Gjermundrød og Marvin Nygaard.

De vant i 2010 Spellemannprisen i rock, i tillegg til Spellemannsprisen for årets nykommer med debutalbumet «Kvelertak». Det samme albumet fikk terningkast fem av Dagbladets anmelder, og solgte til gull innen få måneder. I 2013 vant de Spellemannprisen i metall.

- Har tatt på

Kvelertak har blant annet turnert med store band som Metallica og Mastodon, og spilt med Slayer og Anthrax, i tillegg til å ha varmet opp for Foo Fighters, Iron Maiden og Kiss her hjemme i Norge.

- Å oppleve å bygge et suksessfullt band har vært morsomt og givende, men det har også vært like mye intenst og utfordrende. Gjennom åra har dette tatt på. Mens vi har utviklet oss personlig og profesjonelt, har våre individuelle mål, behov og motivasjon endret seg, noe som har ført oss i ulike retninger, skriver Hjelvik.

Han beskriver det som en tung beslutning å forlate bandet, som han sier han har levd og åndet for det siste tiåret, men at han føler seg glad og spent for å utforske nye muligheter i framtida.

Deltar ikke

Hjelvik opplyser videre om at han «grunnet omstendigheter utenom hans kontroll» ikke vil kunne delta på de siste fire planlagte showene i Norge denne sommeren, og beklager for dette.

I ei pressemelding opplyser de resterende medlemmene av bandet at både ny vokalist og nytt album står på trappene.

- Vi har vært klar over at Erlend var på vei ut av bandet en stund, så vi har hatt god tid på å planlegge veien videre og finne ny vokalist, sier de.

Etter planen skulle Kvelertak ha fullført festivalsommeren med den originale besetningen. Slik ble det altså ikke.

Nytt bandmedlem

- Siden Erlend ikke kan fullføre sammen med oss, presenterer vi allerede nå det nye bandmedlemmet på Fjellparkfestivalen kommende helg, sier Kvelertak i pressemeldinga.

I høst går metalbandet i studio for å spille inn sitt neste album, som er planlagt gitt ut i 2019. Det blir også det første albumet uten Erlend Hjelvik som frontfigur og vokalist.

- Jeg setter pris på våre utrolige fans, som har gjort alt mulig. Jeg er veldig stolt og takknemlig for alt vi har oppnådd som Kvelertak. Jeg er genuint takknemlig for alt vi har opplevd sammen, og ønsker bandet både lykke og suksess i framtida, skriver Erlend Hjelvik, og avslutter med et:

- Kvelertakk for meg!

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!