<strong>BLE HATSYMBOL:</strong> Frosken Pepe var opprinnelig en tegneseriefigur med hang til å ta det rolig, men ble adoptert av alt right-bevegelsen og havnet i fjor på en liste over hatsymboler. Nå har tegneren som skapte Pepe tatt livet av karakteren sin. Foto: Josh Edelson / NTB Scanpix&nbsp;
BLE HATSYMBOL: Frosken Pepe var opprinnelig en tegneseriefigur med hang til å ta det rolig, men ble adoptert av alt right-bevegelsen og havnet i fjor på en liste over hatsymboler. Nå har tegneren som skapte Pepe tatt livet av karakteren sin. Foto: Josh Edelson / NTB Scanpix  Vis mer

Tegneserier

Frosken Pepe ble hatsymbol. Nå er han drept av «faren» sin

Tegneseriefiguren ble 12 år gammel. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Da Matt Furie skapte Frosken Pepe i 2005, var tanken at den grønne tegneseriefiguren skulle være et symbol på senkede skuldre og slabbedask-liv.

Men i 2015 utviklet Pepe seg til å bli noe helt annet. Frosken ble nemlig adoptert av internett-troll, og ble framstilt i bilder og videoer med rasistisk symbolikk.

Pepe ble også et symbol for den såkalte alt right-bevegelsen (alternative høyre), som blant annet assosieres med nynazisme og hvit nasjonalisme, skriver Daily Mail.

Frosken ble i tillegg brukt i bilder som promoterte Donald Trumps presidentkandidatur.

Faktisk var frosken så allestedsnærværende at Trump publiserte en tegning av seg selv som Pepe høsten 2015. Det skal nevnes at frosken på dette tidspunktet ikke ble assosiert med fremmedhat i like stor grad som året etter, skriver CNN.

I 2016 ble nemlig Pepe stemplet som hatsymbol av Anti-Defamation League, som slåss mot antisemittisme og hatytringer.

Matt Furie prøvde selv å «ta Pepe tilbake» gjennom en sosiale medier-kampanje i fjor høst. Tanken var å spre så mange positive bilder av frosken som mulig. Kampanjen klarte imidlertid ikke å overskygge bildene med negativt budskap, skriver Washington Post.

Nå har Furie tatt ytterligere grep. Han har nemlig tatt livet av karakteren sin.

Det kommer fram i en tegneserie publisert lørdag, som viser Pepe liggende i en åpen kiste.

For bare et halvt år siden var Furie av den oppfatning at den negative oppmerksomheten rundt Pepe kom til å avta, og beskrev det som «en fase».

- Til syvende og sist håper jeg Pepe vil leve videre som et symbol på fredfullhet og å være en kul, avslappet frosk som unger liker å dele med hverandre på internett, sa tegneserieskaperen til Washington Post i september.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer