Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Frost» blir musikal

Settes opp på Broadway i 2018.

(Dagbladet): «Frost»-feberen ser ikke ut til å avta med det første.

Den populære filmen, og den mest innbringende animasjonsfilmen noensinne, blir nå Broadway-musikal, melder Disney ifølge New York Times.

Planlagt premiere er våren 2018.

Stjernelag «Frost» føyer seg dermed inn i en lang rekke Disney-filmer som har endt opp på Broadway. Blant de mest kjente er «Løvenes Konge» og «Aladdin».

Store deler av stjernelaget som laget filmen «Frost» skal også bidra til musikalen. Blant dem er låtskriverne Robert Lopea og Kristen Anderson-Lopez og manusskribent og regissør Jennifer Lee.

Det er over to år siden Disneys gigantsuksess «Frozen», eller «Frost» som den het på norsk, hadde premiere på kino.

Økt norgesinteresse I filmen møter vi ei modig prinsesse som legger ut på en storslått reise for å finne sin søster, som med magiske krefter har laget evig vinter. Den vant Oscar-statuett for beste animasjonsfilm.

Animasjonsfilmen er kraftig inspirert av norsk natur og kultur og henter mye av historielinja fra H.C. Andersens eventyr «Snedronningen».

Suksessen har hatt en merkbar effekt på interessen for Norge blant verdens turister, som nå ønsker å oppleve landet som i sterk grad inspirerte filmskaperne bak «Frost».

Filmen har spilt inn over 1,3 milliarder dollar på verdensbasis.