Frost

Frost er det nærmeste du kommer et vellykket møte mellom Tromsø og Bristol. Vokalist Aggie Frost Peterson og knotteskruer'n fra blant annet Drum Island, Rune Lindbæk, lager kalde, men cafévennlige beats.

Selv beskriver Aggie musikken sin som gjennomtenkt popmusikk. Frost opplevde å bli a-listet på Petre sommeren 1997 etter at kanalsjef Nils Heldal kom over en demotape ved en tilfeldighet.

Musikken ble laget sammen med Lindbæk i et kollektiv i Oslo. Rundt kjøkkenbordet klekket de ut musikk, artwork og videor. Lindbæk står for det meste av programmeringen mens Frost skriver tekstene. Hun har alltid med seg små notisbøker hvor hun skriver ned ideer og skisser til tekster. Siden synger hun disse inn på en liten diktafon.

Av musikk hun hører på finner vi Biosphere, Those Norwegians, Alania, Ble Canto, Volcano, Karlsøya Prestegaard, Pussycats og Bjørn Torske, med andre ord et ganske Tromsø-orientert belte! Albumtittelen «Bedsit Theories» er da også en oversettelse av tromsø-uttrykket hybelteorier, som henspiller på hjemmelagede kvasiteorier det ikke er dekning for.

Singelen «Clouds Across The Moon» lå på VG-lista flere uker høsten '98, og har per 1. november '98 solgt 4 700 eksemplarer, noe som er pent for en norsk debutant. Albumet har solgt rundt 6 000.

Aggie har også markert seg som programleder i NRKs «U», der hun sluttet i januar 2001 for å frigjøre tid til å lage ett nytt album.