«Frozen»

«Frozen»-landsby plages av turister

Hallstatt skal være inspirasjonen bak landsbyen Arendelle i «Frozen»-filmene. Nå har beboerne fått nok.

INSPIRERT: Den fiktive landsbyen i «Frozen»-universet skal ha hentet inspirasjon fra Hallstatts vakre arkitektur. Det får turistene til å strømme til. Foto: NTB Scanpix
INSPIRERT: Den fiktive landsbyen i «Frozen»-universet skal ha hentet inspirasjon fra Hallstatts vakre arkitektur. Det får turistene til å strømme til. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

The New York Times melder at byen Hallstatt i Østerrike ser seg lei på alle turistene som kommer for å ta bilder. Landsbyen skal ha vært inspirasjonen for den fiktive byen «Arendelle», noe som har tiltrukket Disney-fans fra hele verden.

Hallstatt, som er kjent for sin arkitektur og lange historie, tiltrekker seg opp til en million besøkende hvert år. Den kontinuerlige strømmen av turister har blitt for mye for de 780 menneskene som bor der, ifølge The Telegraph.

Vil redusere antall turister

Frozen har tatt mye inspirasjon fra norsk kultur og natur, men Hallstatts uslåelige likhet til «Arendalle» har ført til at landsbyen får besøk av opp til 90 turistbusser hver dag. I mai skal Hallstatt starte en kampanje som forhåpentligvis skal redusere besøkstallet, og få turistene til å bruke penger på lokale bedrifter.

Turister vil bli bedt om å oppholde seg i byen i minimum to timer, og besøkende som bruker penger på lokale attraksjoner vil bli prioritert. Ifølge Hallstatts ordfører, er målet å kutte ned besøkstallet med en tredjedel av det landsbyen opplever nå.

Frozen og sosiale medier er syndern

Hallstatt er på UNESCOS verdensarvliste, og har lenge vært en populær reisedestinasjon. Visningen av landsbyen på et sørkoreansk TV-show skal ha vært startet på turistmarerittet, melder The Guardian.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer