FrP – fossile dinosaurer

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KLIMAVALG: FrPs Ketil Solvik-Olsen skriver at «SV presser norsk, miljøvennlig industri ut av landet» (Dagbladet 4.9.07). Solvik-Olsen tar dundrende feil.

For det første har SV i Regjering etablert et fond for utvikling og bruk av ny fornybar energi som blir på 30 mrd kroner innen 2012. Det betyr milliarder til forskning, utvikling og kommersialisering av klimavennlige løsninger og mer framtidsretta bedrifter. Det betyr at miljøvennlig industri har all mulig grunn til å bli i landet - ikke til å reise.

SV i Regjering har fått på plass et strengere opplegg for kvotehandel enn det EU har, med færre gratiskvoter til industrien og hvor nystartede bedrifter får ikke gratiskvoter i det hele tatt. Det betyr at det nettopp er de mest miljøvennlige bedriftene som har mest å tjene på å starte opp og bli i Norge - stikk i strid med det FrP hevder.

Regjeringen har styrket jernbanen med en milliard kroner. Det betyr bedre og mer klimavennlige transportmuligheter, og det er bra for norsk næringsliv, som spesielt er opptatt av at det legges til rette for godstrafikk. Enda en grunn til å bli.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer