Frp ber Huitfeldt om Munch-hjelp

- Hun hadde fått en høy stjerne hos mange.

HOLDER SEG UNNA: Høyre og Frp vil at Anniken Huitfeldt skal komme på banen i forbindelse med diskusjonen om et nytt Munch-museum. Men kulturministeren vil ikke uttale seg offentlig om saken. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
HOLDER SEG UNNA: Høyre og Frp vil at Anniken Huitfeldt skal komme på banen i forbindelse med diskusjonen om et nytt Munch-museum. Men kulturministeren vil ikke uttale seg offentlig om saken. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Hvis Anniken Huitfeldt kunne klart å få oslopolitikerne til å komme til enighet, hadde hun fått en høy stjerne hos mange, sier stortingspolitiker Ib Thomsen (Frp) til Dagbladet.

Sammen med tre andre stortingspolitikere fra Frp fremmet han følgende forslag 15. juni i år:

«Stortinget ber regjeringen fremme forslag om at staten bistår Oslo kommune i arbeidet med å etablere et nytt Munch-museum.»

De ønsker altså at Huitfeldt skal hjelpe til å rydde opp i kaoset som hersker i Oslo bystyre i forbindelse med et nytt Munch-museum, et kaos som ikke ble mindre etter at utredningen om alternativene på Tullinløkka og Tøyen ble lagt fram i forrige uke.

- Munch lider - Det er enda mer aktuelt nå, sier Thomsen til Dagbladet.

«All den tid byrådet i Oslo ikke greier å finne en løsning som kan samle et flertall av partiene i Oslo bystyre, blir presentasjonen av kunstneren Edvard Munch og hans verker lidende», står det i forslaget som i løpet av de neste månedene skal bli behandlet av kulturkomiteen og legges fram for Stortinget.

Lokalt i Oslo har Frp kjempet hardt for å legge det nye Munch-museet til Nasjonalgalleriet og Tullinløkka. Thomsen legger ikke skjul på at han syns Huitfeldt bør stille Nasjonalgalleriet - som eies av Statsbygg - til disposisjon for et nytt Munch-museum.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer